Universitatea de Vest Timisoara s-a clasat bine intr-un nou top international

De Marcel Hoster
3Comentarii
Universitatea de Vest Timisoara s-a clasat bine intr-un nou top international
© Tion: Universitatea de Vest Timisoara s-a clasat bine intr-un nou top international
Universitatea de Vest Timișoara revine și anunță clasificarea într-un nou top internațional. Conform clasamentului, UVT este printre primele instituții de învățământ superior din România.

Disputa clasamentelor universitare se reia și Universitatea de Vest Timișoara anunță plasarea pe un loc onorabil la nivel internațional într-un nou clasament. Conform celei de-a 14-a ediții a topului QS University Rankings, publicată în 8 iunie 2017, Universitatea de Vest din Timișoara este din nou prezentă în topul celor mai bune universități din lume.

La nivel mondial au fost evaluate peste 4.000 de universități din 84 de țări, dintre acestea doar 959 fiind incluse în clasamentul final. Din România, patru universități sunt prezente în această clasificare internațională, toate fiind membre ale Consorțiului Universitaria: Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Potrivit Raportului QS University Rankings, prin poziția obținută în clasificarea pentru anul 2018, Universitatea de Vest din Timișoara se află în topul celor 3% instituții de învățământ superior din lume, ținând cont de faptul că în prezent există aproximativ 26.000 de universități la nivel mondial.

Evaluarea a presupus analiza specializată a răspunsurilor la studiile anuale ale QS cu privire la reputația în rândul comunității academice și la reputația în rândul angajatorilor. Astfel, au fost interpretate peste 75.000 de răspunsuri ale membrilor comunității academice internaționale cu privire la activitatea de cercetare științifică și aproape 40.000 de răspunsuri ale angajatorilor din întreaga lume cu privire la absolvenții instituțiilor de învățământ superior evaluate. De asemenea, s-a evaluat gradul de internaționalizare (cadre didactice și studenți), numărul total de studenți, precum și numărul citărilor lucrărilor de cercetare științifică, prin analiza informațiilor indexate în baza de date bibliografică și bibliometrică Scopus a Elsevier. Astfel, QS a analizat peste 75 de milioane de citări a mai mult de 12 milioane de lucrări științifice de cercetare. Bazat pe șase indicatori de performanță, clasamentul este conceput pentru a evalua universitățile în patru domenii: cercetare, predare, inserție profesională și internaționalizare. Ponderea atribuită indicatorilor de performanță este: reputația academică – 40%; reputația în rândul angajatorilor – 10%; raportul între numărul de studenți și corpul didactic – 20%; citări per universitar – 20%; ponderea cadrelor didactice internaționale – 5%; ponderea studenților internaționali – 5%.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor