Universitatea de Vest Timisoara, premiata pentru sprijinul acordat persoanelor cu dizabilitati

De M. Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Universitatea de Vest Timisoara, premiata pentru sprijinul acordat persoanelor cu dizabilitati
© Foto: Universitatea de Vest Timisoara, premiata pentru sprijinul acordat persoanelor cu dizabilitati
Cele patru universităţi de stat din Timişoara au fost testate de Centrul Euroregional pentru Democraţie în ceea ce priveşte accesibilitatea persoanelor cu dizabilități în cadrul acestor instituţii. Iar Universitatea de Vest a ieşit cel mai bine.


Universitatea de Vest din Timișoara a primit distincția de „Cea mai accesibilă universitate” din partea Centrului Euroregional pentru Democrație. Diploma a fost acordată în cadrul proiectului „Dincolo de etichete” care a inclus cele patru universități de stat din Timișoara, UVT fiind declarată cea mai accesibilă dintre acestea.

Astfel, universității i-au fost recunoscute eforturile și meritele în accesibilizarea instituției pentru persoanele cu dizabilități. Mai exact, infrastructura UVT a fost adaptată pentru a răspunde nevoilor acestora. În plus, foarte important, se oferă consiliere și adaptări curriculare în funcție de nevoile specifice ale fiecărei persoane în cauză. A contat și faptul că Universitatea de Vest este singura dintre cele patru instituții de învățământ superior din Timișoara care a adoptat Cadrul de Incluziune a Studenților cu Dizabilități, document lansat în cadrul proiectului, care, asumat, este o dovadă a angajamentului de a oferi oportunități egale studenților cu cerințe educaționale speciale.

În plus, Universitatea de Vest din Timișoara a dezvoltat un Centru de Asistență și Integrare Psihopedagogică, organism care are în grijă dezvoltarea, alături de celelalte structuri ale instituției, a politicilor din domeniu. Misiunea sa este de a asigura și promova un mediu universitar bazat pe principiile șanselor egale în educație.

„Această distincție a fost obținută pentru pașii făcuți în incluziunea studenților cu dizabilități. Pașii sunt încurajatori, dar se poate chiar mai bine și sunt multe de făcut în domeniu pentru a deveni un centru universitar cu adevărat incluziv”, a declarat Mihai Predescu, directorul Centrului de Asistentă și Integrare Psihopedagogică al UVT.

„Distincția de Cea mai accesibilă universitate este un impuls pentru instituție în a face și mai multe în acest domeniu. Ne pliem pe cerințele studenților noștri și nu refuzăm nimănui dreptul la educație. Ne adaptăm la nevoile lor printr-o infrastructură care să nu-i încurce, dar și la nivel de fișe de discipline, în funcție de posibilitățile fiecăruia”, susţine Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea.

La Universitatea de Vest din Timișoara studiază aproximativ 70 de persoane cu dizabilități.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor