Universitatea de Vest Timisoara e in Top 150 mondial, prin catedra de Limbi Moderne

De M. Hoster
2Comentarii
Universitatea de Vest Timisoara e in Top 150 mondial, prin catedra de Limbi Moderne
© TION: Universitatea de Vest Timisoara e in Top 150 mondial, prin catedra de Limbi Moderne
Catedra de Limbi Moderne a dus Universitateade Vest Timişoara în Top 150 mondial al Clasamentului mondial al universităților pe specializări. Instituţia timişoreană este una dintre cele patru din România incluse în acest clasament.

Anul trecut, domeniul Limbi moderne de la UVT se situa în top 200 mondial, iar anul acesta Universitatea a reușit cu această facultate o clasare în top 150. Rezultatele se bazează pe răspunsurile obţinute de la 85.062 de academicieni, 41.910 angajatori și pe analizarea a 17,3 milioane lucrări de cercetare și peste 100 milioane de citări (prin programul Scopus/baza de date bibliometric Elsevier).

Din România, alături de UVT în top 150 se mai află Universitatea din București cu domeniul Limbi moderne. Cu 50 de poziții în urmă, în top 200, se află Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (Limbi moderne), Universitatea din București (Lingvistică și Comunicare și Studii Media), iar în top 250 – Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași (Limbi moderne).

„Rezultatul este confirmarea eforturilor comune susținute. Au adus o contribuție majoră la aceasta specialiștii, cercetătorii, cadrele didactice, studenții, prin livrarea și producția de material științific cu impact internațional. Mai mult, a contat substanțial și percepția angajatorilor asupra calității absolvenților, precum și părerea altor profesioniști recunoscuți la nivel mondial. Continuăm să lucrăm în aceeași direcție, spre rezultate cu impact nu doar local, ci și internațional”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Anul trecut, Universitatea de Vest din Timișoara a fost singura universitate din România clasată în top 200 specializări. De menționat este că toate cele patru universități prezente în top sunt membre ale Consorțiului Universitaria.

Noul clasament al universităților în funcție de domeniuş de studiu – QS World University Rankings by Subject 2015 – poate fi consultat pe pagina www.topuniversities.com.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor