Universitatea de Vest Timisoara are sala de sport nou-nouta, de 4 milioane de lei, pe Oituz

De M. Hoster
Reactualizat la:
9Comentarii
Universitatea de Vest Timisoara are sala de sport nou-nouta, de 4 milioane de lei, pe Oituz
© TION - Universitatea de Vest Timisoara are sala de sport nou-nouta, de 4 milioane de lei, pe Oituz
Studenţii Universităţii de Vest Timişoara au la dispoziţie, de luni, o sală de sport de cel mai înalt nivel. Cu o investiţie de aproape 4 milioane de lei, pe spaţiul cedat de fosta cazarmă de pe Oituz, cu ajutorul Companiei Naţionale de Investiţii, plus bani de la UVT, Timişoara va dispune de un nou loc unde vor putea fi organizate competiţii, iar studenţii îşi vor desfăşura orele de educaţie fizică.


Dacă la noul cămin studenţesc al UVT nu se mai construieşte nimic, banii de la guvern fiind opriţi, iată că instituţia a reuşit să inaugureze un alt obiectiv, la fel de important, realizat tot de la Bucureşti. Este vorba de o nouă sală de sport, ultramodernă, o investiţie de aproape 4 milioane de lei, din către 3 milioane provin de la Compania Naţională de Investiţii, iar 900.000 de lei de la UVT. Sumele necesare construcţiei efective au fost alocate de companie, universitatea suportând costurile legate de infrastructură.

„Inaugurăm o nouă sală de sport a UVT, astfel, pe lângă cea veche, avem una nouă, o sală cu capacitatea de 150 de locuri pe scaune. Este dedicată sportului de echipă, dar și celor individuale. Acest proiect a fost finanțat de Compania Națională de investiții, construcţia a costat 3 milioane de lei, dar pentru a putea să o dăm în folosință cât mai repede Universitatea de Vest Timișoara a depus eforturi proprii, alocând 900.000 de lei finanțare pentru racordare la utilități. Astfel, sala a devenit funcțională mai rapid decât era programat”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest.

Pentru instituţia pe care o reprezintă, sala este extrem de utilă, aceasta şi pentru că la UVT orele de educaţie fizică sunt obligatorii, fiind singura instituţie de învăţământ superior la care aceste ore sunt obligatorii. De asemenea, aici există singura facultate de educaţie fizică şi sport din Timişoara.

„Suntem singura universitate din Timișoara care are o facultate de educație fizică și sport, are mari personalități ale sportului în cadrul corpului didactic, așa că suntem de părere că această sală va putea fi folosită de toți profesorii universității”, a mai spus Pirtea.

Inaugurarea s-a făcut în prezenţa primarului Timişoarei, Nicolae Robu, şi a prefectului de Timiş, Eugen Dogariu, dar şi a lui Chester Williams, fostul antrenor al RCM Timişoara, unul dintre cele mai iubite personaje din viaţa sportivă timişoreană a ultimilor ani.

Chiar dacă sala de sport de 3.000 de locuri deţinută jumătate de Universitatea Politehnica şi jumătate de Primăria Timişoara, este departe de a fi gata, Robu s-a declarat încântat de acest obiectiv.

„De-abia aştept să jucăm un meci cu profesorii de aici şi să îi învingem”, a spus primarul.

De asemenea, în faţa noii săli există o imensă platformă betonată, care va fi folosită tot în scopuri sportive.

„Pe platforma din faţa sălii va continua investiţia. Vor fi amenajate mai multe terenuri de handbal sau baschet”, a precizat Pirtea.

Inaugurarea oficială a sălii a fost urmată de un minispectacol oferit de studenţi ai UVT şi, la final, de un meci de fotbal între profesori ai universităţii şi profesori ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor