Universitatea de Vest se implica in promovarea sportului in Timisoara

De M. Hoster
Universitatea de Vest se implica in promovarea sportului in Timisoara
© TION - Universitatea de Vest se implica in promovarea sportului in Timisoara
Universitatea De Vest Timişoara se implică în dezvoltarea infrastructurii sportive de calitate în oraș. Astfel, instituția dorește să creeze un centru de excelenţă în sport , dar şi deschiderea unei săli de sport pe strada Oituz.


UVT are singura Facultate de Educație Fizică și Sport din Timișoara. Mai mult, universitatea a instituit obligativitatea desfășurării a patru semestre de sport pentru studenții din toate facultățile sale, fiind o măsură de încurajare a tinerilor în adoptarea unui stil de viață sănătos. În plus, instituția dorește creșterea potențialului de identificare a noilor talente. De asemenea, universitatea este implicată activ în performanțele echipei de rugby Timișoara Saracens RCM UVT, fiind parte din administrația clubului. Mai mult, instituția de învățământ superior sprijină, prin diferite parteneriate, Clubul de Fotbal Feminin CFR, Clubul de Baschet Timba Timișoara și echipa de volei fete a CS Agroland Timișoara.

„În formarea mea, sportul este încetățenit ca principiu de viață. Cu ambii părinți profesori de specialitate, am avut șansă să descopăr lumea sportului, să înțeleg și să preiau toate principiile care stau la baza sa. Sportul leagă oameni, comunități, ne oferă identitate, mândria apartenenței, ne dezvoltă ca societate. În această idee, universitatea pe care o reprezint oferă întregul sprijin demersurilor de ieșire din lentoarea în care se află sportul școlar românesc. Consider ca fiind absolut necesară o implicare a decidenților administrativi și politici, locali și naționali. Aceștia trebuie să își reconsidere poziția față de sportul școlar și să pună umărul în susținerea inițiativelor din acest sector”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea.

UVT beneficiază și de o nouă sală de sport, în zona Oituz, dezvoltată în baza aceluiași principiu de creștere a activității sportive la nivelul comunității. Noua sală dublează capacitatea instituției de a găzdui activități specifice în spații acoperite, are 100 de locuri pentru spectatori și este realizată la standardele zilelor noastre. Se pot găzdui atât activități didactice sportive, cât și de performanță.

„Sportul școlar reprezintă șansa noastră, ca țară, de a crea o bază solidă în care tinerii și mulți copii talentați să se poată dezvolta. Pe exemplul UVT, unde nume mari ale sportului românesc dau mai departe studenților din expertiza lor, se poate crea un sistem prin care experiența acestora să fie valorificată la întregul potențial, pentru a fi transmisă noilor generații”, a mai spus Marilen Pirtea.

Universitatea de Vest a înființat și un club sportiv sub umbrela căruia tinerii își vor desfășura activitatea pe mai multe ramuri: gimnastică, handbal, karate, arte marțiale, natație, rugby, volei, tir sportiv, șah, badminton și aeronautică.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !