Universitatea de Vest nu pare dispusa sa cedeze popota de pe Oituz pentru Primaria Veche

De M. Hoster
Reactualizat la:
5Comentarii
Universitatea de Vest nu pare dispusa sa cedeze popota de pe Oituz pentru Primaria Veche
© TION: Universitatea de Vest nu pare dispusa sa cedeze Primaria Veche pentru popota de pe Oituz
În urma propunerii primarului Nicolae Robu către Universitatea de Vest, de a oferi instituţiei Primăria Veche la schimb cu popota deţinută pe strada Oituz în noul Campus Universitar, teren necesar pentru construirea unei parcări supraterane, a venit și răspunsul insituției. Rectorul UVT a anunțat că nu va face o declaraţie referitoare la acest schimb, decât după o întâlnire programată cu Robu. Iar poziţia oficială a venit, ulterior, prin intermediul unui comunicat de presă, care însă nu oferă multe detalii.

Deşi nu o spune direct, Marilen Pirtea anunţă că Universitatea nu ar fi interesată de vechea clădire din Piaţa Libertăţii. Rectorul vorbeşte despre priorităţi ale instituţiei, implicit ale societăţii din care face parte: „Universitatea se află într-un permanent contact cu mediul în care activează și este mereu deschisă la identificarea celor mai potrivite măsuri pentru soluționarea unor dificultăți precum cea a lipsei acute de locuri de parcare din zona centrala a Timișoarei. În privința investițiilor pe care UVT le inițiază în comunitate, prioritatea este identificarea și implementarea de măsuri care să maximizeze efectul pozitiv. Universitatea consideră că împreună cu ceilalți actori publici se pot identifica soluții la probleme stringente, în domenii precum infrastructura rutieră, educația sau sportul”.

Pirtea readuce în actualitate alte soluţii pentru schimb. S-a mai discutat despre clădirea Liceului Electromotor, dar şi despre solicitarea unui teren la Liceul Ferdinand, unde UVT să facă un centru de excelenţă sportivă şi unde autoritățile locale să ajute cu finanţarea. Niciuna dintre solicitări nu a fost pe placul primăriei, cel puţin până acum. Vă reamintim că UVT a mai cedat Municipalităţii şi teren pentru construirea unei noi clădiri pentru Liceul Lenau, proiect dispărut total din actualitate.

„Rolul nostru, de manageri în sistemului public, este de a identifica acele măsuri care aduc plus valoare societății. Pot spune, astfel, că una dintre investițiile pe care UVT dorește să le facă în comunitate se referă la crearea unui sistem de învățământ, sub umbrela sa, pe toate palierele, de la cel de grădiniță, la cel liceal. Investiția în educație este cea mai profitabilă pentru societate“, a declarat rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, referindu-se exact la clădirea liceului Electromotor, una pe care a insistat destul de mult.

„Suntem preocupați de dezvoltarea bazei sportive la nivel de Universitate, una care să deservească întreaga comunitate. Ne-am propus să investim resurse în acest sector prioritar pentru un oraș ca Timișoara, să oferim oamenilor toate condițiile desfășurării sportului de performanță. Pentru asta, este nevoie de implicarea întregii administrații locale. În fond, baza materială și sportivă a Universității aparține întregului oraș“, adaugă Marilen Pirtea, făcând referire la terenul de la Ferdinand.

La finalul poziţiei exprimate pe tema schimbului care implică Primăria Veche şi terenul de la Oituz, Pirtea sugerează Primăriei să se mai gândească la variantele de schimb pe care le oferă: „Acțiunile pe care Universitatea le întreprinde sunt gândite cu efect pozitiv pe cât mai multe direcții, iar orice discuție în care Universitatea se angajează alături de ceilalți reprezentanți ai administrației locale trebuie să aibă o finalitate cu efect pozitiv cât mai larg”.

Alte articole pe aceeași temă:

Primaria Timisoara, dispusa sa dea Primaria Veche pentru o parcare la Punctele Cardinale

Primaria Timisoara, dispusa sa dea Primaria Veche pentru o parcare la Punctele Cardinale

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor