Universitatea de Vest are mai putine locuri cu taxa, Politehnica are mai multe la buget

De Marcela Sferlea
Au inceput inscrierile la facultati
Au inceput inscrierile la facultati
Au început înscrierile la facultăţile din Timişoara. La Universitatea de Medicina şi Farmacie (UMF) şi la Universitatea de Vest (UVT) startul s-a dat luni, în vreme ce la Universitatea de Ştiinţe Agricole a Banatului (USAB) şi la Universitatea Politehnica înscrierile vor începe de marţi. La UVT numărul de locuri alocat studenţilor la cu taxă este mai mic decât în 2010, în vreme ce la Poli şi USAB numărul de locuri de la buget este mai mare ca anul trecut.

 La Universitatea de Vest din Timişoara înscrierile se desfăşoară în perioada 11-25 iulie 2011. Numărul de locuri bugetate a rămas acelaşi ca şi anul trecut, în timp ce numărul de locuri cu taxă este mai mic cu 1.000.

„Noi am ştiut care va fi situaţia candidaţilor la admitere, chiar fără a şti procentul de la bacalaureat. Am vrut să reducem efectivele şi am mers în funcţie de capacitatea de şcolarizare”, ne-a spus rectorul UVT, Ioan Talpoş.

Universitatea de Vest din Timişoara pune la dispoziţia studenţilor aproximativ 2.000 de locuri la buget şi aproape 4.000 la cu taxă. La cele mai multe dintre facultăţile UVT admiterea se face pe bază de dosar.

La Universitatea Polithenica din Timişoara înscrierile au loc în perioada 12-19 iulie 2011. Dacă anul trecut erau 2.800 de locuri pentru studenţii la fară taxă, în acest an sunt 2.900 de locuri bugetate. UPT mai pune la dispoziţie încă aproximativ 1.500 de locuri la cu taxă.

Conducerea acestei instituţii de învăţământ superior are soluţii şi pentru locurile care rămân neocupate, în contextul în care numărul de elevi care au promovat examenul de bacalaureat este cel mai mic din istorie. „Locurile se pot redistribui, se pot duce la alte cicluri. Cele de la licenţă se pot redistribui la master”, spune prorectorul Universităţii Politehnica, Viorel Şerban. La aproximativ 60% dintre facultăţi, admiterea se face pe bază de dosar.

La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului înscrierile se fac în perioada 12-28 iulie 2011. USAMVB are comparativ cu anul trecut cu 30 de locuri bugetate în plus. Anul trecut au fost 600 de locuri la buget, iar acum sunt 630 şi încă 600 la cu taxă.

„Vom mai avea o sesiune în toamnă pentru locurile care rămân neocupate, dar sunt sigur că cele de la cu taxă nu se vor ocupa toate”, ne-a declarat rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole, Alexandru Moisuc. La USAMVB admiterea se face numai pe bază de dosar.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara organizează înscrieri din 11 până în 15 iulie.

„Noi avem cam acelaşi număr de locuri disponibile pentru studenţi ca şi anul trecut. Dacă nu se vor ocupa locurile toate mai organizăm un examen în toamnă”, ne-a spus rectorul UMF Timişoara, Ştefan Dragulescu. Examenul de admitere de la la UMF are loc în data de 20 iulie.

Taxa de înscriere la facultăţile din Timişoara este de 100 de lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !