Un pranz nu doar pentru trup, ci si pentru suflet (P)

Reactualizat la:
Un pranz nu doar pentru trup, ci si pentru suflet (P)
Centrul de zi pentru copii „Casa Pater Berno” din Bacova, judeţul Timiş, face parte din Federaţia Caritas a Diecezei Timişoara şi funcţionează din anul 2009.

Obiectivele principale ale centrului sunt prevenirea abandonului si eşecului şcolar cât şi instituţionalizarea copilului prin asigurarea unei mese calde şi a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere, socializare şi consiliere. Deviza sub care îşi desfăşoară activitatea centrul de zi este: „Un prânz nu doar pentru trup ci şi pentru suflet“, în sensul că la centru nu se serveşte doar un prânz ci acesta este şi un loc de întâlnire al copiilor, spune Herbert Grün, directorul Federaţiei Caritas a Diecezei Timişoara.

Misiunea centrului „Casa Pater Berno” este aceea de a asigura menţinerea, refacerea şi dezvoltarea capacităţilor copilului pentru a depăşi situaţiile care ar putea determina separarea copilului de familia sa precum si aceea de a sprijini copilul şi familia lui pentru a depăşi situaţiile de criză ce ar putea determina excluderea socială a acestora. Beneficiari ai acestor servicii sunt copii proveniţi din familii care prezintă un risc de excludere socială si copii cu dizabilităţi. În anul 2013, 34 de copii din clasele I-VIII au beneficiat de sprijinul centrului „Casa Pater Berno”.

In anul 2013, grupul Hartl a donat din nou o sumă considerabilă de bani Federaţiei Caritas a Diecezei Timişoara, respectându-şi în acest fel promisiunea de a contribui continuu la ajutorarea copiilor aflaţi în dificultate.

Grupul Hartl este o companie de transport de origine austriacă cu sedii în Vomp (Austria), Viena (Austria) şi Timişoara, suficient de mare pentru a organiza și desfășura contracte de transport și logistică în toată Uniunea Europeană, dar suficient de mică pentru a fi flexibilă și pentru a găsi soluții rapide pentru toți clienții. Detalii mai multe găsiţi aici: www.hartlconnect.com.

 



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor