Un nou tronson din Inelul IV de circulatie al Timisoarei intra in lucru: un drum de 1,6 km

De Alina Strugariu
20Comentarii
Un nou tronson din Inelul IV de circulatie al Timisoarei intra in lucru: un drum de 1,6 km
© TION: Un nou tronson din Inelul IV de circulatie al Timisoarei intra in lucru: un drum de 1,6 km
Firmele care au lucrat la pasajul Michelangelo se vor ocupa şi de Inelul IV de circulaţie al Timişoarei. Vorbim despre un nou tronson, de 1,6 kilometri, din acest inel, ultimul al municipiului, după care ar trebui să urmeze centura de ocolire: va fi amenajat un drum între strada Măcin şi strada Constructorilor. Şantierul va începe în această toamnă, anunţă reprezentanţii primăriei.

Lucrările la Inelul IV de circulaţie al Timişoarei au început în timpul fostei administraţii, când au fost amenajate câteva tronsoane de drum, dar s-au oprit în zona Pădurii Verzi.
Autorităţile locale pregătesc acum realizarea unui nou sector al Inelului IV, în zona de Est a municipiului: strada Măcin – strada Constructorilor, cu amenajarea unui racord la strada Demetriade.

Licitaţia pentru execuţie a fost finalizată recent, iar de aceste lucrări se vor ocupa trei dintre firmele care au lucrat la pasajul Michelangelo, în frunte cu societatea Drumuri Municipale.

„Inelul IV va juca un rol extraordinar, chiar dacă noi îl punem să preia şi ceea ce ar trebui să facă centura Timişoarei. Dar amenajarea inelului este în mâinile noastre, amenajarea centurii este în mâinile Guvernului. Noi nu putem tot să aşteptăm ca Guvernul să se achite de această obligaţie (…) Inelul IV este unul prioritar şi, iată, începem lucrările în curând la un prim tronson, acela între strada Măcin şi Constructorilor, plus racordul la strada Demetriade. Firma câştigătoare este Drumuri Municipale, ca lider de asociere, şi parteneri sunt Instgat SRL şi Cons Electrificarea Instal. Sunt cei care au lucrat la Michelangelo şi au făcut treabă foarte bună acolo, sunt convins că vor face şi aici”, a anunţat primarul Nicolae Robu.

Lucrarea a fost adjudecată la un preţ de 6 milioane de lei fără TVA, în condiţiile în care valoarea estimată era de 11,8 milioane lei, tot fără TVA.

Şantierul ar trebui să se termine în 8 luni, iar reprezentanţii municipalităţii spun că lucrările vor începe chiar în această toamnă.

„Sigur că din cele 8 luni se scade perioada de iarnă, în care nu se poate lucra”, a subliniat Robu.

Noul tronson de drum al Inelului IV va avea o lungime de 1,6 kilometri, iar lucrările vor avea 5 ani garanţie.

„Strada, în momentul de faţă, nu este amenajată, este un teren viran neîntreţinut, cu vegetaţie abundentă şi pe alocuri există depozite clandestine de deşeuri rezultate din construcţii, mai ales în partea nordică, pe extensia străzii Constructorilor. Etapa I a proiectului de amenajare a lucrărilor implică realizarea legăturii rutiere între strada Constructorilor şi strada Măcin, ulterior se va amenaja şi racordul la strada Demetriade. Pentru realizarea legăturii cu strada Demetriade se va amenaja o intersecţie giratorie”, au mai explicat reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Pe lângă partea carosabilă, sunt prevăzute trotuare şi o pistă pentru biciclişti.

 

Alte articole pe aceeași temă:

Inelul IV de circulatie al Timisoarei, pana in 2018. Unde incepe santierul anul acesta?20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor