Un nou sens giratoriu in Timisoara, la intersectia St.O. Iosif cu Baba Dochia

De Alina Strugariu
Reactualizat la:
13Comentarii
Un nou sens giratoriu in Timisoara, la intersectia St.O. Iosif cu Baba Dochia
© TION: Un nou sens giratoriu in Timisoara, la intersectia St.O. Iosif cu Baba Dochia
Tot mai multe sensuri giratorii pe străzile Timişoarei. O nouă astfel de amenajare ar urma să apară până la sfârşitul anului în zona Lunei – Fabric. Autorităţile locale pregătesc realizarea unui sens giratoriu la intersecţia străzii Ştefan Octavian Iosif cu strada Iepurelui – Baba Dochia. În zonă a început deja şantierul, pentru că se lucrează la refacerea străzii Iepurelui.

Oficialii Primăriei Timişoara au recepţionat, joi, lucrările de pe strada Pestalozzi, arteră refăcută în cadrul programului de reparaţii, şi cu această ocazie au prezentat şi ce alte planuri au în continuare.

Lucrările continuă pe strada Iepurelui, după Fabrica de Bere, spre strada Baba Dochia, unde a fost decopertată o porţiune de drum, se pun borduri, se va aşterne covor asfaltic nou şi se vor reface trotuarele. În zonă va apărea şi un nou sens giratoriu, la intersecţia cu strada Ştefan Octavian Iosif.

Lucrările ar urma să se finalizeze până la venirea iernii. Cel puţin aşa dă asigurări primarul Nicolae Robu.

„La intersecția străzii Iepurelui, care se prelungeşte cu strada Baba Dochia, cu strada Ştefan Octavian Iosif dorim să facem un sens giratoriu, pentru că este nebunie în trafic în această intersecţie. De asemenea, vom amenaja strada Iepurelui, vom face şi trotuare, pentru că aici din păcate n-au existat trotuare. Erau nişte copaci bătrâni, cu rădăcinile ridicate, fără exagerare, la 30, până la 50 de centimetri, şi trotuarele erau impracticabile, tot asfaltul era crăpat, umflat (…) Vom amenaja trotuare civilizate, cum am făcut şi pe strada Pestalozzi, benzile de circulaţie vor fi cu covor asfaltic, bordurile vor fi schimbate, pentru că pe porţiuni ele sunt degradate – acolo unde sunt bune se păstrează, evident – şi în urma finalizării acestei lucrări, lucru care vrem să se întâmple până la venirea iernii, în orice caz, vom avea cu totul altă funcţionalitate a zonei şi alt aspect”, a explicat Robu la faţa locului.

Edilul a fost abordat şi de un cetăţean revoltat de faptul că se amenajează o staţie RATT chiar în faţa blocului în care locuieşte. Şi-a vărsat toate ofurile, i-a povestit lui Robu cum a plantat el trandafiri în faţa blocului şi ce bine era pe vremea fostului primar Ciuhandu, când şef la Direcţia de Mediu era Vasile Ciupa. În cele din urmă, a plecat cu speranţa că poate va găsi înţelegere măcar la viceprimarul Traian Stoia.

„Ne preocupă deopotrivă să facem oraşul funcţional, dar să-i dăm şi un aspect modern şi frumos”, a afirmat primarul.

De amenajarea noului sens giratoriu se va ocupa societatea Drumurile Municipale.

„Accesul în sensul giratoriu se va face pe două benzi şi cu benzi separate pentru virajul de dreapta”, au anunţat reprezentanţii SDM, care au promis că vor încerca să nu dea toată circulaţia peste cap în zonă.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor