Un milion de euro incasati din TelPark si TimPark in 2013. ADP a facut trei parcari

De A.S.
Reactualizat la:
13Comentarii
Un milion de euro incasati din TelPark si TimPark in 2013. ADP a facut trei parcari
© TION - Un milion de euro incasati din TelPark si TimPark in 2013. ADP a facut trei parcari
Societatea Administrarea Domeniului Public SA Timişoara, devenită acum Drumuri Municipale (SDM), a încasat circa 5,6 milioane de lei, adică peste 1,2 milioane de euro, anul trecut, din gestionarea sistemului TelPark – transformat în TimPark din martie -, din blocări și ridicări auto, închirieri de locuri de parcare şi afişaj public. În 2012, totalul a fost de 6,4 milioane de lei, spun reprezentanţii SDM. Un milion de euro s-au încasat doar din TelPark şi TimPark în 2013. Societatea a realizat trei parcări anul trecut!

În primăvara anului trecut, la mijlocul lunii martie, la Timişoara a intrat în vigoare un nou sistem de parcare, TimPark, care a înlocuit mult-hulitul TelPark. Dintre noile prevederi, cea care a stârnit poate cele mai multe discuţii a fost renunţarea la tichetele de parcare, pe care actuala administraţie le-a considerat „depăşite”, optând pentru plata staţionării prin intermediul telefoniei mobile. A rămas în continuare valabilă varianta abonamentelor, o noutate fiind introducerea abonamentelor pe zone tarifare.

O altă schimbare produsă în 2013 a fost fuziunea societăţilor ADP şi Drumuri Municipale.

În ceea ce priveşte încasările, conducerea Serviciului Administrarea Parcări din cadrul SDM spune că acestea au fost mai mici, în 2013, comparativ cu 2012, când era în vigoare sistemul TelPark.

„S-au încasat 4,9 milioane lei din TelPark – TimPark pe anul trecut, din administrarea parcărilor. Totalul încasărilor a fost de 5,6 milioane în 2013, diferenţa provenind din alte activităţi, din blocări, din ridicările auto pe care le facem cu Poliţia Municipiului, chiriile pe locurile de parcare şi afişaj public, panourile pe care le avem în oraș. În 2012, totalul a fost de 6,4 milioane de lei. Anul trecut s-a încasat mai puţin pentru că a avut loc şi schimbarea sistemului, este normal…”, a declarat, pentru www.tion.ro, şeful Serviciului Administrare Parcări din cadrul societăţii Drumuri Municipale, Ionel Ursu.

Societatea a realizat, anul trecut, trei parcări. Mai exact, a refăcut o parcare şi a amenajat încă două. „Banii încasaţi au fost folosiţi pentru asigurarea cheltuielilor de exploatare şi, ca locuri cu parcare, am realizat o parcare în zona Circumvalaţiunii, pe strada Ionel Perlea, 114 locuri, parcarea de pe strada Mihai Eminescu, de la Casa Căsătoriilor, am refăcut-o complet practic – a fost ecologică, era noroi toată – şi am realizat o parcare pe strada Platanilor, cu 90 de locuri, între blocuri. Au fost realizate trei parcări din încasările pe 2013″, a adăugat Ursu.

Prin hotărârea de consiliu local prin care a fost adoptat noul sistem TimPark, la începutul anului trecut, s-a stabilit şi ca veniturile obţinute din gestionarea parcărilor să se împartă în mod egal între operator (societatea ADP/ SDM) și primărie, 50-50% fiecare. Lucrurile s-au schimbat însă ulterior.

„S-a stabilit că 50% din profit revine primăriei, conform deciziei Curţii de Conturi, care a venit ulterior. Încă nu pot să vă spun cât a fost profitul, pentru că nu am încheiat încă bilanţul”, ne-a mai spus şeful Serviciului Administrare Parcări.

 13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor