Un Lord adevarat a devenit doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest Timisoara

De M. Hoster
Un Lord adevarat a devenit doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest Timisoara
Conducător al uneia dintre cele mai mari bănci de investiţii din lume, membru al Camerei Lorzilor a Parlamentului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Lordul Griffiths de Fforestfach a primit, joi, din partea Universităţii de Vest Timişoara titlul de Doctor Honoris Causa Socialium Scientiarum.

„Este o plăcere deosebită să mă aflu din nou în Timişoara. Am vizitat prima dată Timişoara imediat după căderea lui Ceauşescu şi am vizitat ţara dumneavoastră în multe rânduri de atunci, în parte în legătură cu Facultatea de Management a Universităţii Emanuel din Oradea, dar şi în calitate de conducător al unei echipe de consilieri pentru privatizarea Romtelecom. Domnule rector, sunt încântat că sub conducerea dumneavoastră Universitatea este înfloritoare, nu în ultimul rând în domeniul meu de specialitate, şi anume, acela al economiei şi afacerilor”, a declarat Lord Griffiths de Fforestfach, în cadrul ceremoniei.

„Lord Griffiths de Fforestfach, acordarea celei mai înalte distincții academice a Universității de Vest din Timișoara este semnul recunoașterii întregii dumneavoastre activități. Este astfel o reflectare a înaltei şi aclamatei receptări a contribuţiilor majore aduse de Domnia Voastră la promovarea şi dezvoltarea gândirii strategice fundamentate etic, în domeniul managementului afacerilor la nivel global. Suntem onorați să ştim că începând de astăzi, 10 aprilie 2014, vă număraţi printre deţinătorii titlului Doctor Honoris Causa ai Universităţii de Vest din Timişoara”, a spus, la rândul său, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea

Lordul Griffiths de Fforestfach a primit titlul de Doctor Honoris Causa pentru contribuţia adusă la viaţa publică din Regatul Unit, precum şi pentru implicarea creativă în economia globală şi în promovarea responsabilităţii sociale la nivel global. Noul Doctor al UVT şi-a început cariera în mediul academic, fiind titular în departamentul de studii economice a London School of Economics, ulterior ocupând postul de profesor de Economie Bancară şi Finanţe Internaţionale la City University, loc unde a şi devenit decan al Universităţii de Ştiinţe Economice. Între 1982 şi 1985 a fost director al Băncii Angliei. De asemenea, a fost şef de Departament în cabinetul Margaret Thatcher într-o perioadă extrem de prosperă a Angliei. Pentru contribuţia sa la dezvoltarea economică a şi primit titlul de Lord. Ca o recunoaştere a cunoştinţelor sale în domeniul economic a primit funcţia de vice-chairman al companiei Goldman Sachs International. Pe lângă funcţiile deţinute, el este membru şi consilier pentru numeroase organizaţii nonguvernamentale şi caritabile. Între preocupările sale un punct important este promovarea eticii în afaceri, dar şi de implicare a marilor companii.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor