Un investitor turc vrea sa faca in Timis doua noi parcuri logistice si mai multe magazine si restaurante

De M. Hoster
Reactualizat la:
3Comentarii
Un investitor turc vrea sa faca in Timis doua noi parcuri logistice si mai multe magazine si restaurante
Un investitor turc vrea sa faca in Timis doua noi parcuri logistice si mai multe magazine si restaurante
O companie turcească este extrem de interesată să investească în România, inclusiv în Timiş. Pentru cel mai vestic judeţ are în plan ridicarea a două centre logistice, dar şi a mai multor magazine şi restaurante cu specific turcesc. Rezultatul final: între 1500 şi 1700 de noi locuri de muncă.

Joi, la Centrul Regional de Afaceri, va avea loc o întâlnire de afaceri cu prilejul vizitei la Timişoara a unei delegaţii de afaceri din Turcia. Printre membrii delegaţiei se află şi reprezentanţi ai companiei Döner-Distribution Audit System Türk Döner (D-DAS) care şi-au exprimat interesul de a investi în judeţul Timiş, având în derulare un proiect de investiţie de mare amploare în sectorul alimentar.

Astfel, Centrala Europa a D-DAS va înfiinţa în România 12 parcuri logistice, din care două în judeţul Timiş, mai multe puncte de desfacere pentru produse alimentare, condimente, fructe şi legume, precum şi restaurante cu specific turcesc.

Se pare că investitorul turc a ales Jimbolia pentru a-şi stabili aici sediul central al operaţiunilor din această parte a Europei, urmând ca ulterior activitatea să fie extinsă şi spre alte regiuni ale Uniunii Europene. Activitatea va fi orientată, după cum am spus, în domeniul alimentar, cu producţie şi distribuţie integrată. Totodată, vor fi deschise mai multe magazine şi restaurante, toate cu specific turcesc, inclusiv francize.

Fiecare parc logistic va avea în principiu: abatoare pentru bovine, ovine şi păsări, fabrică de carne, fabrică de ambalat produsele alimentare Döner pentru lanţurile de supermarket-uri, fabrică de pâine şi pizza turcească, fabrică de nectar, sucuri şi apă minerală, fabrică de lokum (rahat tradiţional turcesc), fabrică de condimente, centru de pregătire/ambalare şi vacuumare legume şi fructe, parc auto, staţie de răcire şi frigoriferă, laboratoare pentru verificarea calităţii.

Investiţia va crea în judeţul Timiş  cca. 1500 -1700 de locuri de muncă.

De asemenea, Academia D-DAS îşi propune să realizeze pregătirea propriilor specialişti dar şi de specialişti pentru alte firme. În acest sens, se intenţionează crearea unui centru propriu de învăţământ şi cercetare.

Pentru realizarea obiectivelor propuse, compania doreşte să dezvolte parteneriate cu firme din judeţul Timiş, potenţiali furnizori din domeniul agro-alimentar: producţie de sucuri şi apă minerală, lapte şi produse lactate, legume-fructe, panificaţie, carne şi produse din carne. La întâlnire au fost invitate şi firme timişene de construcţii, proiectare şi arhitectură.  

La 31.12.2011, erau înregistrate la Oficiul Registrului Comerţului Timiş un număr de 77 de firme turceşti, cu un capital social străin subscris de 635.346,51 Euro.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor