Un „Dorel” a ținut în beznă trei cartiere din Timișoara, timp de zece ore

De Roxana Deaconescu
12Comentarii
Un „Dorel” a ținut în beznă trei cartiere din Timișoara, timp de zece ore
© foto: Info Trafic Județ Timiș
Mai multe zone din oraș au fost în beznă miercuri seară, după ce un „Dorel” a rupt un cablu de medie tensiune al Enel. Au stat în întuneric Calea Șagului, Freidorf, Dâmbovița, iar oamenii au fost nevoiți să meargă prin beznă. Unii „s-au înarmat” cu lanterne și… spray cu piper.

S-a luat curentul în sudul Timișoarei miercuri la prânz, la ora 11.30, când un muncitor a rupt un cablu de medie tensiune al Enel. Timișorenii au stat în beznă și la propriu, și la figurat, pentru că abia au reușit să ia legătura cu dispeceratul Enel, pentru a afla ce s-a întâmplat.

„Nu a fost curent de la ora 12. Cei de la deranjamente ne-au lăsat să vorbim zece minute cu un robot și ne-au mințit că se pornește curentul din oră în oră. Avem copii mici, sugari, care au nevoie de căldură, medicație pentru aerosoli sau de instrumente sterilizate”, ne-a scris o cititoare din Calea Șagului.

Tot din Șagului, un timișorean ne-a trimis o imagine cu vederea spre oraș. Ne-a spus că nu a reușit să dea nicicum de reprezentanții Enel. Alții au scris pe rețelele de socializare că au văzut oameni cu lanterne sau că au luat la ei spray cu piper.

foto: cititor tion.ro ©

Deși avaria s-a produs înainte de ora 12, oficialii companiei Enel au anunțat abia zece ore mai târziu problema din Timișoara.

„Alimentarea cu energie electrică în zona Dâmbovița – Calea Șagului din Municipiul Timișoara a fost afectată în cursul zilei de miercuri, 23 ianuarie, începând cu ora 11.30, ca urmare a ruperii unui cablu de medie tensiune de către o terță parte, în cursul unor lucrări de săpături. Echipele de intervenție ale E-Distribuție Banat lucrează pentru a restabili în totalitate alimentarea cu energie electrică în clienților, o parte dintre aceștia fiind deja reconectați. Regretăm neplăcerile provocate clienților de acest incident”, au transmis puțin după ora 22 reprezentanții Enel.

După o zi întreagă de lucrări, aproape de ora 23, oficialii Enel au reușit să repare avaria.

„Echipele E-Distribuție Banat au intervenit și au restabilit treptat alimentarea clienților afectați, intervențiile fiind finalizate în jurul orei 22.30. Regretăm neplăcerile provocate clienților de acest incident”, se arată în comunicarea semnată de Biroul de presă Enel România.

Oficialii companiei nu au transmis cine este vinovat pentru avaria care a ținut mai bine de zece ore și a lăsat în beznă trei cartiere din Timișoara. Sursele noastre spun că de vină a fost un „Dorel” care a lucrat la Podul Eroilor din Iosefin, unde, de altfel, se află și rețeaua de medie tensiune a Enel.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor