Un consilier face topul primarilor mai buni decat Nicolae Robu. L-ati inlocui cu Ciuhandu?

De Alina Strugariu
Reactualizat la:
14Comentarii
Un consilier face topul primarilor mai buni decat Nicolae Robu. L-ati inlocui cu Ciuhandu?
© TION: Un consilier face topul primarilor mai buni decat Nicolae Robu. L-ati inlocui cu Ciuhandu?
Sorin Maxim, Mihai Olariu, Ovidiu Şandor, Ştefan Sandu, Florin Bîrsăşteanu, George Ciuhandu, adică nimeni altul decât fiul fostului primar Gheorghe Ciuhandu, Viorel Coifan – ar fi, cu toţii, primari mult mai buni pentru Timişoara decât actualul edil-şef al oraşului, Nicolae Robu. Este strict părerea consilierului local independent Bogdan Herzog, care, după ce a ratat şansa de a deveni viceprimar al urbei în urma cu un an, face topuri în perspectiva alegerilor locale din 2016.

După ce a prezentat avertismentele ADR Vest cu privire la posibilitatea ca Primăria Timişoara să piardă bani europeni în eventualitatea în care nu va reuşi să-şi finalizeze proiectele la timp, consilierul local Bogdan Herzog a nominalizat pe site-ul său „Şapte primari mai buni decât Nicolae Robu”.

Nu, nu este vorba despre primari în funcţie care i-ar putea da clasă lui Robu în ceea ce priveşte administrarea oraşului, ci persoane care în opinia alesului i-ar putea lua locul şi s-ar descurca mult mai bine în fruntea Primăriei Timişoara.

„De câteva luni încoace am auzit menționându-se în conversații cu diverse persoane: <Trebuie să scăpam de Robu, că va băga orașul în faliment>, urmate imediat de întrebarea <Dar cu cine să-l înlocuim?>. Un astfel de mod de a pune problema îmi amintește de anii ’90, când incompetența lui Ion Iliescu era apărată de o criză de cadre inventată ad-hoc: <Şi pe cine punem în loc?> Pentru a preîntâmpina o astfel de abordare, enumăr mai jos șapte persoane care în concepția mea ar fi în mod indubitabil niște manageri mai competenți ai orașului decât dl. Nicolae Robu”, îşi argumentează Bogdan Herzog postarea.

Primul pe lista prezentată de consilierul local este Sorin Maxim – directorul ADR Vest, „gestionarul fondurilor europene pentru întreaga regiune, om cu o vastă experiență administrativă și implicit politică”, punctează Herzog.

Urmează apoi Mihai Olariu – fost viceprimar al oraşului în anii ’90, director general al unei firme de succes, „liberal adevărat, nu din categoria celor care toată viața au fost bugetari”, notează alesul.

Al treilea pe listă este Ovidiu Şandor – unul dintre cei mai de succes antreprenori timişoreni, dezvoltatorul unor importante proiecte imobiliare în Timișoara, Cluj și București, urmează apoi Ştefan Sandu – consilier local PNL, pentru preocuparea sa privind dezvoltarea orașului, şi Florin Bîrsășteanu – medic, actualmente deputat PSD, fost director al Spitalului Judeţean.

Un nume cel puţin interesant care apare pe lista lui Herzog este apoi cel al lui George Ciuhandu, fiul fostului primar Gheorghe Ciuhandu, arhitect, directorul unei firme de arhitectură cu proiecte în întreaga țară, unul din membrii „grupului de rezistență și reconstrucție din cadrul PNȚCD”, notează ex-consilierul PNŢCD.

Iar ultimul pe listă este Viorel Coifan, fost preşedinte al Consiliului Judetean Timiş, „de asemenea liberal autentic, un om care s-a zbătut pentru regiune în trecut”, afirmă Herzog.

Consilierul precizează că persoanele pe care le-a enumerat nu au fost consultate şi că unele dintre ele s-ar putea să nici nu îşi dorească să părăsească zona de business.

„Lista nu este închisă, existand încă numeroase persoane a căror competență și bună-credință sunt net superioare celei dovedite de actualul primar. Pur și simplu am enumerat oameni pe care îi cunosc personal și de a căror capacitate de a onora funcția de edil-șef nu mă îndoiesc”, mai precizează Bogdan Herzog.

 14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor