Un club din Complexul Studentesc isi suspenda activitatea. Conducerea spune ca de vina e primaria

De Simina Bratu
Reactualizat la:
9Comentarii
Un club din Complexul Studentesc isi suspenda activitatea. Conducerea spune ca de vina e primaria
© Foto: Facebook/HappyTimisoara
Încă un club din orașul de pe Bega își va suspenda temporar activitatea. De data aceasta este vorba despre un local din Complexul Studențesc, care funcționează atât ca restaurant, cât și în regim de club. Patronii sunt însă foarte nemulțumiți de situația în care se află, mai ales că Primăria Timișoara are în plan să interzică complet comercializarea alcoolului în Complex. Proprietarii susțin că măsura nu ia în calcul și dorințele studenților și că este discriminatorie.

Tragedia din clubul Colectiv din Capitală a generat după sine o mulțime de controale în cluburile din toată țară, inclusiv în cele din Timișoara. Ca urmare, mai multe localuri din orașul de pe Bega și-au autosuspendat activitatea pe termen nedeterminat pentru a se pune la punct cu noile norme.

Totuși, unii patroni spun că deja funcționau în legalitate, dar acum se confruntă cu situații noi, cum ar fi interzicea comercializării băuturilor alcoolice în perimetrul Complexului Studențesc.

Conducerea clubului Happy, care se află în perimetrul vizat de primărie, este nemulțumită de decizie și consideră că municipalitatea nu ia în calcul și părerea studenților în legătură cu acest demers.

„Dragi studenți/clienți, suntem puși din păcate în postura de a vă comunica, după 15 ANI de activitate, ca HAPPY CLUB ÎȘI SUSPENDĂ ACTIVITATEA pe o perioadă nedeterminată, CONTINUÂND totuși cu partea de bistro/pub/restaurant, dar doar până la orele 24.00. În contextul actual generat de tragedia din clubul Colectiv, care ne-a îndurerat pe toți, se pare că autoritățile la toate nivelele nu cunosc alte soluții decât recurgerea la acțiuni și presiuni susținute de diverse legi mai mult sau mai puțin logice, coerente sau cu sens, în spatele cărora, în acest moment, încearcă să-și ascundă responsabilitatea. În fapt, locația noastră dispune de toate avizele sau autorizațiile privind buna funcționare (inclusiv de autorizație ISU nr 13122/ 17.04.2002), dar deoarece controalele (opt în 15 zile) nu au putut scoate la iveală probleme grave, s-a recurs la varianta aplicării tranșante a HCL 193/2012 care: 1. Definește perimetrul Campusului Studențesc, 2. Autorizează un orar de funcționare pentru activitățile comerciale de până la ora 24.00, 3. Reglementează vânzarea și consumul de alcool în acest perimetru. Capitolul – reglementarea condițiilor de desfășurare a activităților comerciale/alimentație publică sau prestări servicii în interiorul Campusului Studențesc – precizat de HCL 193/23.11.2012, se dorește a fi o soluție ce are ca scop asigurarea liniștii și securității în interiorul perimetrului definit de hotărâre ca fiind «Campus studențesc». Oare studenții ca principali beneficiari au fost consultați de către primărie referitor la aceste soluții? Studenții sunt de acord ca în perimetrul campusului să nu existe autorizate decât activități de alimentație publică sau servicii cu orar până la ora 24.00? Studenții au fost consultați asupra faptului dacă au sau nu dreptul de a consuma orice fel de băuturi alcoolice în perimetrul campusului? Pentru atingerea obiectivului/scopului amintit, se vor emite curând și alte restricții, poate închiderea studenților în cămine la ora 24.00?”, a transmis conducerea clubului Happy.

De asemenea, managerii localului cred că există anumite întrebări care trebuie să primească răspunsuri. De exemplu, de ce localurile de peste drum de ei au voie să comercializeze alcool?

„Nu dorim să generăm o dezbatere, dar ar fi bine să ne punem cu toții întrebările: De ce pentru unii din comercianți sau categorii de servicii de alimentație publică această hotărâre nu se aplică și e modificată hotărârea pentru ei? – de exemplu: Profi are orar de funcționare nonstop. Dacă în interiorul perimetrului definit presupunem că toate condițiile HCL sunt respectate, ne întrebăm cum e posibil ca o graniță imaginară pe mijlocul unei străzi poate delimita pe stânga comercianți care trebuie să se supună HCL. iar pe dreapta la numai 7 m (peste drum) alți comercianți nu trebuie să se supună reglementarilor? De exemplu: str Socrate și Aurelianus sunt considerate granițele complexului, iar locații care se află între 5 și 10 m de cel mai apropiat cămin nu trebuie să se supună HCL și astfel sunt considerate că nu pot împiedica atingerea scopului principal liniștea și siguranța studentului (ne referim aici la ROY, Shaworma100%, ATU PUB, MGM,etc). Activități de genul Night Club (No Mercy), manele și striptease (Babilon Club) oare sunt agreate și lipsite de risc din moment ce locațiile lor nu sunt incluse în harta complexului și ele se desfășoară de fapt la 10 m de geamul căminului din apropiere… Cantina studențească nr 1 și toate clădirile asociate ei se supun HCL, studenții nemaiavând voie să-și desfășoare activități după ora 24.00. Dar nunți sau evenimente de alta natură oare au alt regim? Exemplele pot continua….dar mai multe vă lăsăm pe voi sa concluzionați…noi doar vă întrebăm: Măsurile sunt sau nu discreționare și discriminatorii? Vreți ca toată lumea să meargă la culcare la ora 24.00 sau să fie posibil ca studenții să se distreze în cartierul lor până mai târziu? Trebuie interzis alcoolul în complex? Punctul nostru de vedere este că delimitarea așa-zisului Campus Studențesc este imaginară și de o manieră discreționară, iar reglementările legale cu privire la toate tipurile de activități inclusiv economice din această zonă ar trebui să țină cont, în primul rând de părerea beneficiarilor acestora și nu de alte interese”, a concluzionat conducerea Happy, pe Facebook.

În luna august, un tânăr a murit după ce a fost bătut cu bestialitate la ieșirea din acest club.

Alte articole pe aceeași temă:

Tanarul batut cu bestialitate in Complexul Studentesc din Timisoara s-a stins din viata

Alcoolul, interzis de tot in Complexul Studentesc din Timisoara9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor