Un an pentru un pod de 17 metri la Uzina de Apa

De A.S.
Reactualizat la:
20Comentarii
Un an pentru un pod de 17 metri la Uzina de Apa
De mai bine de un an a fost nevoie, la Timişoara, pentru realizarea unui nou pod, cu o lungime de 17 metri, la Uzina de Apă. Lucrarea trebuia să fie gata în primăvara acestui an, în luna mai. Podul a fost în sfârşit dat în folosinţă, cu puţin timp în urmă, pe panoul prin care era anunţată lucrarea, care poate fi încă observat la faţa locului, putându-se vedea, la data finalizării lucrărilor, cum luna a cincea a fost… corectată, devenind luna a noua.

Fostul primar Gheorghe Ciuhandu a pus piatra de temelie pentru noul pod care asigură traversarea canalului Behela, de la Uzina de Apă, în vara anului trecut, în campania electorală. Vechiul pod începuse să se surpe deja cu mult timp înainte şi nu se mai putea circula pe acolo. Aşa că autorităţile locale au promis un nou pod, cu o lungime de 17 metri, care ar fi trebuit să fie gata în decurs de 10 luni, adică până în 18 mai 2013. Mai mult, atunci când s-a pus piatra de temelie, proiectantul, Adrian Bota, declara că lucrarea va putea fi finalizată în şapte-opt luni sau chiar mult mai devreme luându-se după spusele constructorilor, de la CCCF Drumuri şi Poduri Timişoara, care se ocupă şi de lucrările din zona Michelangelo.

Luna mai a trecut, iar construcţia nu s-a finalizat. Reprezentanţii primăriei au afirmat atunci că termenul iniţial a fost prelungit pentru că nu s-a putut lucra peste iarnă, lucrările fiind sistate din 10 decembrie 2012 până în 15 aprilie 2013, potrivit autorităţilor locale.

A venit din nou vara, iar la mijlocul lunii august, actualul primar Nicolae Robu anunţa, după o inspecţie pe şantierele urbei, că „Proiectul Pod Uzina de Apă este realizat în proporţie de 90%, dar e intrat în blocaj”. De această dată de vină n-a mai fost vremea. „În cazul lucrării de la Uzina de Apă, CCCF şi-a stricat relaţiile cu furnizorul de beton, respectiv de asfalt, şi nu a reuşit să găsească un alt furnizor. Lucrarea trebuia de mult să fie gata, mai e nevoie doar de câteva zile de lucru”, explica Robu.

Oricum, pe panoul cu datele despre şantier, care poate fi încă văzut lângă pod, se poate observa că 18.05.2013 a devenit 18.09.2013, în cele din urmă lucrarea fiind finalizată… înainte de termen. Ce nu s-a mai corectat este termenul de execuţie, care a rămas de 10 luni pe panou. Noul pod peste Behela, o lucrare de peste 1,1 milioane lei, realizată din bani de la bugetul local, a fost finalizat şi dat în folosinţă. Realizarea a fost anunţată de primarul Nicolae Robu şi în Monitorul Primăriei din luna august, într-un articol cu titlul „Timişoara se mişcă! Şi încă foarte bine!”, semnat de edilul-şef şi apărut pe prima pagină.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor