Un an are cine sa faca reparatii de urgenta la cladirile primariei, Colterm mai asteapta

De Roxana Deaconescu
1Comentariu
Un an are cine sa faca reparatii de urgenta la cladirile primariei, Colterm mai asteapta
© Tion: Un an are cine sa faca reparatii de urgenta la cladirile primariei, Colterm mai asteapta
Reprezentanții Primăriei Timișoara au semnat, la sfârșitul lunii iulie, un nou contract pentru „reparații, construcții și instalații în regim de avarie/urgență la obiective de fond locativ și edilitare aflate în patrimoniul sau administrarea” municipalității, deși, recent, au atribuit și acest serviciu către Colterm.

Vorbim, de fapt, despre un contract subsecvent încheiat în baza unui acord cadru semnat încă din luna iunie a anului 2016 – valabil timp de doi ani, contract care se încheie în termen de 12 luni de la data menționată în ordinul de începere a lucrărilor. De lucrările de „reparații, construcții și instalații în regim de avarie/urgență la obiective de fond locativ și edilitare aflate în patrimoniul sau administrarea Primăriei Timișoara” se ocupă în continuare asocierea de firme formată din Zitico SRL și Alex-Dia Construct SRL.

„Executantul se obligă să efectueze și să finalizeze lucrările de reparații, construcții și instalații în regim de avarie/urgență la obiective de fond locativ și edilitare aflate în patrimoniul sau administrarea Municipiului Timișoara, în conformitate cu obligațiile asumate prin contract. Achizitoriul va plăti executantului contravaloarea lucrărilor, în limita sumei de 1.061.400 de lei, la care se adaugă TVA, funcție de disponibilitățile financiare alocate”, se arată în contract.

Practic, muncitorii celor două firme se vor ocupa doar de urgențe și doar la clădirile în care sunt locuințe sociale și la cele ce țin de Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse din cadrul primăriei. Așadar, dacă se întâmplă ceva la clădirea primăriei, de reparații se vor ocupa Zitico și Alex-Dia Construct. Vor putea fi făcute minimum 25 și maximum 600 de intervenții în tot acest an, iar primăria nu va putea plăti mai mult de aproape 277.000 de euro.

În primăvara acestui an, consilierii locali au atribuit serviciul de reparații și întreținere a tuturor imobilelor deținute de municipalitate către Colterm, fiind vorba despre un contract de patru ani, estimat la 20 de milioane de euro.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, cei de la Colterm vor intra și pe urgențe și avarii abia după ce expiră contractul subsecvent cu cele două firme. În rest, angajații Colterm vor putea interveni pe reparații la școli sau alte clădiri deținute de primărie.

Articole pe aceeași temă:

Fără prea multe discuții pe acest subiect, consilierii locali au fost de acord, vineri, ca primăria să facă un cadou societății de termoficare. Prin urmare, Colterm se va ocupa, timp de patru ani, de reparațiile și de întreținerea tuturor imobilelor deținute de municipalitate. Mai mult, va putea lua...1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor