Un absolvent timisorean al Centrului Aerospatial din Germania, premiat pentru performantele realizate in domeniul roboticii

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
2Comentarii
Un absolvent timisorean al Centrului Aerospatial din Germania, premiat pentru performantele realizate in domeniul roboticii
© Foto: dlr.de
Un absolvent al Universităţii Politehnica Timişoara, profesor reputat în Germania şi director al Centrului Aerospaţial German, a fost premiat de cea mai mare organizaţie de tehnicieni profesionişti din lume. Distincţia i-a fost acordată pentru realizările din domeniul roboticii, printre care se numără unităţi care lucrează în spaţiu.


Alin Albu-Schaeffer, absolvent al Universităţii Politehnica Timişoara, Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, secţia Electronica Aplicată, a primit în luna ianuarie 2016 titlul de „IEEE FELLOW” pentru contribuții deosebite în domeniul roboticii – „Compliant and lightweight robots”. Titlul IEEE Fellow este conferit de Consiliul de administrație al IEEE, cea mai mare organizație de tehnicieni profesioniști din lume, persoanelor cu realizări notabile în oricare din domeniile de interes ale organizației și reprezintă cel mai înalt grad de membru, fiind recunoscut de comunitatea tehnică ca un titlu de mare prestigiu și un pas important de realizare în carieră.

Alin Albu-Schaeffer este Director al German Aerospace Center, Şef de departament la Mechatronic Components and Systems DLR, Institute of Robotics and Mechatronics din Germania.

„Ne bucurăm pentru reuşitele absolvenţilor noştri şi ne încearcă un sentiment de mândrie de fiecare dată când inteligenţa şi talentul foştilor şi actualilor noştri studenţi sunt recunoscute şi de către alţii. Titlul obţinut de profesorul Schaeffer este unul râvnit de ingineri din întreaga lume şi reprezintă încă o confirmare a contribuţiei valoroase pe care Alin Albu-Schaeffer a adus-o ştiinţei.”, a declarat rectorul UPT, Viorel-Aurel Şerban.

Reputatul cercetător se numără printre membrii comunităţii absolvenţilor UVT care păstrează o strânsă legătură cu universitatea care l-a format ca inginer, el participând la diferite conferinţe sau evenimente organizate de institutul timişorean de învăţământ superior.

IEEE este o organizație internațională de mare renume care sprijină evoluția tehnologiilor bazate pe electricitate. Luată după numărul de membri, IEEE este cea mai mare organizație de tehnicieni profesioniști din lume, numărând peste 400.000 de membri din 160 de țări. Organizația este lider în lume pe o mare varietate de domenii: sisteme aerospațiale, calculatoare, telecomunicații, inginerie biomedicală, electrotehnică, electronică, informatică precum și domeniile învecinate și legate de acestea.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor