Ultima estimare pentru redeschiderea circulatiei la Michelangelo: 1 noiembrie, pe o axa

De A.S.
Reactualizat la:
23Comentarii
Ultima estimare pentru redeschiderea circulatiei la Michelangelo: 1 noiembrie, pe o axa
Chiar dacă odată cu începerea şcolii traficul a devenit infernal în Timişoara la orele de vârf, şoferii mai trebuie să rabde puţin cu şantierele deschise în oraş. Reprezentanţii municipalităţii estimează că la 1 noiembrie va putea fi redeschisă parţial circulaţia în zona Michelangelo – Piaţa Leonardo da Vinci, ceea ce ar reprezenta oricum o performanţă, în opinia primarului Nicolae Robu. Lucrările de reamenajare a intersecţiei din Piaţa Bălcescu ar trebui să fie gata până la finele acestei luni.

Primarul Nicolae Robu spune că ambele lucrări merg bine, chiar dacă iniţial autorităţile locale estimau că şoferii vor putea circula din nou, la mijlocul lunii septembrie, prin zona Michelangelo, unde se lucrează la reabilitarea podului şi realizarea unui pasaj rutier subteran. Tot la jumătatea lui septembrie era vorba să se termine cu şantierul şi în Piaţa Bălcescu, dar la mica înţelegere cu firma care execută lucrarea, pentru că termenul contractual era de 4 luni.

„Şi la Bălcescu, mai ales, dar şi la Michelangelo s-au respectat înţelegerile. Lucrările sunt în grafic, în graficul pe care noi l-am stabilit ulterior contractului. Aproximativ. Termenele sunt devansate. Şi la Michelangelo, şi la Bălcescu, în raport cu ceea ce ar fi derivat din durata finală a lucrărilor. Pentru că prin contract se stabileşte doar că lucrările durează un anumit timp (…) Aceste termene intermediare sunt devansate în cazul Michelangelo, sunt devansate foarte mult în cazul Bălcescu. Eu am afirmat că facem tot posibilul să dăm drumul circulaţiei în intersecţia Bălcescu chiar de 15 septembrie. Nu am reuşit asta în totalitate, parţial se circulă prin Bălcescu, dar angajamentul luat de firma Porr a fost că această lucrare, care necesită 4 luni conform contractului, va fi finalizată în două luni. La sfârşitul lui septembrie sunt două luni. La Michelangelo lucrurile stau asemănător. Nu la fel de bine ca în Bălcescu, unde stau excepţional de-a dreptul. Dar, în orice caz, stau foarte bine”, a afirmat, zilele trecute, Robu.

Primarul estimează că circulaţia va putea fi redeschisă parţial începând cu 1 noiembrie în zona Michelangelo. Ceea ce este o perfomanţă, în opinia edilului, pentru că şi performanţele… sunt de mai multe feluri.
„Dacă la Michelangelo am face o socoteală faţă de durata contractuală a contractului şi am localiza diversele momente de parcurs atunci ar fi trebuit să se dea drumul la circulaţie, pe o axă, abia în primăvară. Or, noi vom reuşi să dăm drumul circulaţiei pe axa sud-nord încă în această toamnă. Că n-am putut să dăm drumul în 15 septembrie, nu vom putea nici în 1 octombrie şi părerea mea este că nu vom putea nici măcar în 15 octombrie. Dar cred că la 1 noiembrie vom putea da drumul la circulaţie pe o axă. Oricând am da înainte de termenele contractuale e o performanţă. Performanţa poate fi extraordinară, poate fi foarte mare, mare sau, mă rog, oricum benefică, oricât de mică…”, a concluzionat Robu.

Lucrările de amenajare a Complexului Rutier Michelangelo, cel mai mare şantier pe fonduri europene deschis până acum în Timişoara, ar trebui să fie finalizate în august 2014.23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor