Twitter pune pe pauză planul de a șterge conturile inactive. Trebuie găsită o metodă de a memorializa utilizatori decedați

De Raoul Jurchela
Twitter pune pe pauză planul de a șterge conturile inactive. Trebuie găsită o metodă de a memorializa utilizatori decedați
© foto: Pixabay
Twitter a distribuit o actualizare a planului său de a elimina conturile utilizatorilor care nu s-au conectat de mai mult de 6 luni. Site-ul social media a spus inițial că va începe să elimine conturile utilizatorilor inactivi care nu se conectează până în 11 decembrie. Însă, într-o actualizare postată pe Twitter, compania a anunțat că va amâna acest plan până când va găsi o modalitate de a-i memorializa pe utilizatorii care au decedat.

„Am luat act de impactul pe care acest lucru l-ar avea asupra conturilor persoanelor decedate”, a anunțat Twitter Support într-un tweet. „Aceasta a fost o scăpare din partea noastră. Nu vom elimina conturile inactive până când nu vom crea o nouă modalitate prin care oamenii să memorializeze conturile”.

Un reprezentant al companiei a declarat că Twitter a început să îi contacteze pe utilizatorii care nu s-au autentificat pe site de mai mult de 6 luni, pentru a-i anunța despre posibile eliminări ale conturilor, și a precizat că aceste conturi vor fi eliminate în decursul mai multor luni, mai degrabă decât toate odată. Numele de utilizator ale conturilor șterse vor fi, în cele din urmă, disponibile.

„Ca parte a angajamentului nostru de a servi conversația publică, lucrăm la curățarea conturilor inactive, pentru a prezenta informații mai precise și credibile pe Twitter”, a declarat un reprezentant al companiei prin e-mail. „Ca parte a acestui efort, încurajăm oamenii să se conecteze și să utilizeze Twitter atunci când înregistrează un cont, așa cum se prevede în politica noastră de conturi inactive”.

În tweet-ul său de clarificare, Twitter a anunțat că, deocamdată, măsura va avea efect doar asupra conturilor din Uniunea Europeană.

„Am avut întotdeauna o politică a conturilor inactive, însă nu am aplicat-o în mod consecvent”, a susținut compania. „Începem cu UE în parte având în vedere reglementările locale de confidențialitate (de exemplu, GDPR)”.

Twitter a spus că ar putea extinde aplicarea politicii sale privind conturile inactive în viitor, pentru a se conforma reglementărilor suplimentare din alte țări. Compania nu a spus exact când numele de utilizator ale conturilor șterse vor deveni disponibile pentru utilizatorii existenți.

SURSA: smartnews.ro
0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor