Turismul cultural, medical si de business, punctele tari ale Timisoarei

De M. Hoster
5Comentarii
Turismul cultural, medical si de business, punctele tari ale Timisoarei
© TION: Turismul cultural, medical si de business, punctele tari ale Timisoarei
Canalul Bega e frumos, face legătura dintre România şi Serbia, oferă o posibilă legătură a Timişoarei chiar cu Marea Neagră…. şi atât. Nu are infrastructură aferentă, nu e navigabil decât pe o porţiune insignifiantă, nu oferă atracţii turistice prea multe, dar are perspective. Deocamdată, turismul aferent Timişoarei este unul cultural, medical şi de afaceri.


Autorităţile din Timiş, pe partea românească, respectiv cele din Zrenjanin, pe partea sârbă, au căutat şi au găsit un nou proiect european prin care să obţină bani în vederea stabilirii unei strategii concrete prin care să fie dezvoltat turismul pe malurile canalului Bega.

Un proiect frumos, care poate oferi soluţii, „Studiu privind valorificarea potenţialului turistic de-a lungul canalului Bega România-Serbia şi promovarea investiţiilor prioritare transfrontaliere comune”, nu mută munţii din loc, nu oferă finanţare pentru superinvestiţii, dar stabileşte un prim cadrul prin care să se poată face ceva. În urma cercetărilor efectuate, se va putea realiza un master plan care să ducă la apariţia şi dezvoltarea unui turism adevărat pe malurile Begăi.

Deocamdată, turismul se limitează la … cicloturism pe o pistă încă nefinalizată şi care s-a şi crăpat deja pe anumite porţiuni. În rest, nu există infrastructura necesară dezvoltării turistice. Se doreşte realizarea de mici porturi unde vaporaşele să poată acosta, în prezent navigaţia e posibilă doar în zona Timişoarei.

Timişoara este şi o parte importantă a strategiei de dezvoltare turistică vizată de acest proiect. Dar, în acest moment se vorbeşte doar despre un turism deja cunoscut, practicat, care şi ocupă cea mai mare parte a sosirilor şi înnoptărilor, după cum arată analiza de tip SWOT efectuată în cadrul proiectului: cel cultural, medical şi de business.

Proiectul „Studiu privind valorificarea potenţialului turistic de-a lungul canalului Bega România-Serbia şi promovarea investiţiilor prioritare transfrontaliere comune” a fost realizat de Agenţia de Dezvoltare Economico-Socială Timiş – Adetim, în colaborare cu autorităţile din Zrenjanin, din fonduri europene, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, Axa prioritară 1 – Dezvoltare Economică şi Socială. Valoarea totală a finanţării a fost de 500.000 de euro.

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor