Turism la inaltime. Cele mai spectaculoase platforme suspendate din lume

De T. Ex.
Reactualizat la:
Turism la inaltime. Cele mai spectaculoase platforme suspendate din lume
© Tion: Turism la inaltime. Cele mai spectaculoase platforme suspendate din lume
Există atracții turistice care pot fi savurate la pas, sau din siguranța unui vehicul sau a unei nave pe apă. De obicei însă cele mai spectaculoase imagini ale unui obiectiv turistic sunt cele surprinse la înălțime. Bonus este adrenalina rezultată din faptul că singurul lucru care desparte turistul de contactul violent cu atracția turistică este o platformă suspendată. Există platforme de toate formele, construite special pentru o panoramă care să taie respirația, iar experiența unei excursii pe marginea unei prăpastii cu imagini spectaculoase este una fenomenală.

Dachstein Sky Walk

Dachstein Sky Walk (Austria)

Supranumită „balconul din Alpi”, platforma Dachstein Sky Walk este plasată la 2.700 de metri deasupra nivelului mării. Această platformă a fost construită pe fațada înaltă de 250 de metri a muntelui Hunerkogel. Cei care poposesc aici au parte de o vedere panoramică la 360 de grade. Turiștii pot vedea de aici Slovenia, în partea de Sud și Cehia, în partea de Nord. Platforma este deosebită, fiind mai înaltă chiar decât platforma situată în zona Cascadei Niagara.

Aurland Lookout

Aurland Lookout (Norvegia)

Una dintre cele mai apreciate atracții turistice ale Norvegiei o reprezintă fiordurile. Frumusețea acestora poate fi admirată într-o multitudine de feluri, de la fața locului, din barcă, sau… de la înălțime. Acest lucru se poate datorită platformei Aurland Lookout. Platforma este creația arhitecților Todd Saunders și Tommie Wilhelmsen, care au realizat un loc de vizionare a Aurlandfjord, situat la 610 metri înălțime. De altfel, această platformă a ajuns să câștige competiția norvegiană pentru cele mai apreciate atracții turistice. Partea ieșită în exterior a platformei, care se curbează pentru a sprijini întreaga structură, este închisă cu sticlă, oferind o imagine incredibilă a solului, asta pentru cei care au curajul să se aventureze până la capăt.

Grand Canyon Skywalk

Grand Canyon Skywalk (S.U.A.)

Această platformă deosebită, în formă de potcoavă, este amplasată la o înălțime de 1.219 metri deasupra solului. Platforma se extinde la 20 de metri dincolo de marginea Marelui Canion. Aspectul inedit al acestei construcții stă în designul de sticlă, groasă de 10 centimetri care oferă o imagine ce taie răsuflarea a canionului. Pentru a avea acces pe platformă, vizitatorii trebuie să poarte șosete care nu provoacă zgârieturi pe sticlă. Platforma este o minune a ingineriei, fiind capabilă să susțină o greutate de 70 de tone (echivalentul a 14 elefanți africani) și să reziste la vânturi de până la 100 de mile pe oră.

Auckland Sky Tower

Auckland Sky Tower (Noua Zeelandă)

Auckland Sky Tower se înalță la 328 de metri deasupra solului și este cea mai înaltă structură din emisfera sudică. Statisticile referitoare la construcția turnului sunt cu adevărat impresionante. A fost nevoie de 2000 de tone de beton armat, 660 de tone de oțel pentru structura de sprijin și 15.000 de metri cubi de ciment pentru a ridica această construcție inedită. Auckland Sky Tower poate rezista la vânt de până la 200 de kilometri pe oră, cutremure de până la 8 grade pe scara Richter, iar într-o zi senină oferă o vizibilitate de până la 82 de kilometri. Cel mai înalt nivel închis al turnului este Sky Deck, care are o structură din sticlă și oferă o imagine la 360 de grade a orașului. Practic cei care încumetă să urce până aici au sentimentul că plutesc deasupra clădirilor.

Platforma de la Cascada Iguazu

Platforma de la Cascada Iguazu (Brazilia și Argentina)

Cascada Iguazu este o atracție deosebită în sine, însă potențialul ei turistic crește în momentul în care se ia în calcul și rezervația naturală subtropicală imensă din care face parte. Pentru o experiență completă, vizitatorii sunt invitați să admire cascada și împrejurimile de pe o platformă suspendată deschisă care îi aduce atât de aproape de obiectiv încât aceștia vor fi automat udați din cap până în picioare de apa învolburată care se revarsă peste marginea unui masiv de 80 de metri.

Articole pe aceeași temă:

Cele mai fascinante ruine scufundate

Cele mai interesante gropi din lume

Biserici neobisnuite din lume

Destinatii perfecte pentru schi

Marile piete de Craciun din Europa

Bali, destinatie pentru suflet

Cele mai bune locuri din lume pentru scaldat

Hoteluri exclusive, pentru o persoana