Tribunalul de Arbitraj Sportiv amana cazul lui Poli

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a amanat cazul lui Poli
Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a amanat cazul lui Poli
Veştile proaste nu se mai opresc pentru cei de la FC Politehnica Timişoara. Reprezentanţii clubului bănăţean sperau să ajungă la judecata Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, acolo unde au contestat neacordarea licenţei de joc pentru sezonul următor de către Comisia de Apel a FRF, înainte de data de 10 iulie.

Din păcate, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis să amâne cazul celor de la Poli cu trei luni.

Timişoara a insistat pentru judecarea cazului înainte de data de 10 iulie, special pentru a se putea stabili dacă are dreptate sau nu în acest caz, pentru a putea evolua măcar în Liga I. Locul din Champions League era deja pierdut, după cum anunţaseră specialiştii în licenţiere ai UEFA.

În aceste condiţii, Poli nu va putea să evolueze în prima ligă, dar în cazul în care va câştiga la Lausanne se va putea îndrepta împotriva FRF pentru a cere plata unor despăgubiri pentru pierderea locurilor din campionatul românesc şi din Champions League.

Marian Iancu: „O să cerem suspendarea punerii în executare a hotărârii comisiei de apel”

Patronul de la Poli, Marian Iancu, spune că nu a fost înştiinţat oficial despre decizia TAS şi că aşteaptă un document în acest sens. El trăieşte cu ideea că echipa va activa totuşi anul viitor în prima ligă.

„Pe noi nu ne-a înştiinţat nimeni oficial. Probabil că e o treabă serioasă, justiţia nu se poate face la foc automat. O să cerem suspendarea punerii în executare a hotărârii Comisiei de Apel, care de fapt nici nu e executorie. Dacă Mircea Sandu are vreun interes, să-l explice. Sau să ne prezinte hotărârea executorie pentru că noi n-avem aşa ceva. Preşedintele FRF să pună lucrurile în normalitate sau să-şi dea demisia pentru că şi-a făcut dovada interesului împotriva Politehnicii Timişoara. Eu sunt de acord cu decizia TAS, daca ea există, dar nu sunt obligat să accept greşelile FRF, care nu şi-a calculat paşii, intrând astfel în criză de timp. Vom cere repunerea noastră în drepturi până la judecare, iar Federaţia va suporta consecinţele acestui abuz, acestui fals, dar şi despăgubirile, doarece prejudiciile sunt cuantificabile. Timişoara e vicecampioana României, nu există nicio hotărâre împotriva Politehnicii în acest moment”, a declarat, vineri, Iancu.

UPDATE. Gheorghe Chivorchian, preşedintele Consiliului Director de la Poli, susţine contrariul celor anunţate deja, referitor la amânarea cauzei lui Poli. El spune că TAS ar fi acceptat să judece cazul Timişoarei până pe 12 iulie.

„Până cînd TAS-ul se va pronunţa, se pleacă de la prezumţia de nevinovăţie, aşa ştiu eu că funcţionează justiţia. Noi avem adresă oficială de la TAS în care se spune că până săptămâna viitoare să ne vedem cu cei de la TAS şi cu Federaţia. UEFA a acceptat ca pe data de 12 iulie să se judece fondul, aşa cum am cerut. Azi dimineaţă am fost informaţi de acest lucru”, a declarat Chivorchian.

Ziua deciziei pentru Poli Timisoara0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !