Trei ani de cand IPS Ioan este Mitropolit al Banatului

De Adrian Panduru
6Comentarii
Trei ani de cand IPS Ioan este Mitropolit al Banatului
© foto: Arhiepiscopia Timisoarei
S-au scurs trei ani de când ÎPS Ioan a fost întronizat în demnitatea de Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului. ÎPS Ioan a devenit Mitropolit al Banatului după ce Nicolae Corneanu a trecut la cele veșnice.

În urmă cu trei ani, într-o zi de duminică, în 28 decembrie, la Catedrala Mitropolitană din Timişoara a fost instalat un nou ierarh care de atunci conduce Banatul. Preasfinţitul Ioan Selejan, Arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei a fost întronizat în urmă cu trei ani chiar de către Patriarhul României, Preafericitul Daniel, care s-a aflat atunci la Timişoara.

Înaltpreasfințitul părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a fost felicitat în 28 decembrie 2017 de către Preasfințitul Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, împreună cu membrii Permanenței Consiliului Eparhial, slujitori ai Catedralei Mitropolitane, colaboratorii și maicile de la Centrul Eparhial cu prilejul împlinirii a trei ani de la întronizare.

Cu voia lui Dumnezeu, astăzi se împlinesc trei ani de când Înaltpreasfinția Voastră slujiți cu multă dragoste și devotament la Altarul Bisericii bănățene. În tot acest timp ne-ați arătat practic, ce au însemnat cele două decenii de slujire în Eparhia Covasnei și Harghitei, întrucât activitatea pastoral-misionară pe care ați desfășurat-o acolo, se oglindește zilnic și în Eparhia Timișoarei, dat fiind că, supravegheați permanent cu părintească purtare de grijă viața bisericească din eparhia noastră. Astfel, vedem cu toții, atât cei care lucrăm în Centrul eparhial, cât și ceilalți, că nu există zi, în care să nu fiți prezent pe șantierele locașurilor de cult aflate în restaurare sau în construcție, pentru a dinamiza aceste lucrări și a le finaliza la timp, și pentru a da încredere preoților, că au un sprijin permanent în Chiriarhul lor.

Pe lângă aceste aspecte, constatăm cu bucurie că, în acești ani, atât preoții, cât și credincioșii eparhiei au găsit în persoana Înaltpreasfinției Voastre un adevărat părinte, un filantrop implicat în rezolvarea urgentă a problemelor multor familii aflate în suferință, dar și un bun arhiereu și cald îndrumător duhovnicesc.

Pentru toate acestea, rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă dăruiască mulți ani de slujire în Arhiepiscopia Timișoarei și Mitropolia Banatului, urmându-l cu aceeași râvnă pe Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul Banatului și să ne purtați în rugăciunile Înaltpreasfinției Voastre pe mai departe, ca împreună să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru toate binefacerile Sale.

Să ne trăiți întru mulți ani, Înaltpreasfințite Părinte Ioan, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului”, a spus preotul Zaharia Pereș, consilier eparhial, transmițând cuvântul de felicitare din partea credincioșilor, clericilor, monahilor și monahiilor de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor