Tratamentul RATT starneste revolta pensionarilor: Suntem umiliti

De A.S.
Reactualizat la:
1Comentariu
Tratamentul RATT starneste revolta pensionarilor: Suntem umiliti
Pensionarii timişoreni sunt în continuare revoltaţi de decizia RATT de a-i sili să stea cu orele în frig, în picioare, pentru a-şi reînnoi abonamentele de transport. Conducerea Regiei locale de transport nu renunţă la decizia de a acorda gratuităţile într-un singur loc din oraş, pe Intrarea Doinei nr. 2, dar promite că în loc de două, acolo vor fi cinci ghişee. Asta după ce peste 27.000 de pensionari s-au înghesuit la cele două ghişee…

„Am stat două ore şi jumătate în frig afară, în picioare, când la celelalte ghişee ale RATT nu este nimeni. Sunt cozi infernale, suntem umiliţi. Eu am stat două ore şi jumătate, dar au fost cozi şi mai mari, cozi de cinci ore, mi-au spus alte persoane. Nu ştiu cum este de acord primăria cu acest lucru…”, se întreabă Gheorghe Turoş, doar unul dintre zecile de mii de pensionari afectaţi de hotărârea RATT.

Oficialii Regiei au decis, în urma cozilor formate la început de an la chioşcurile din oraş, să reorganizeze această activitate de eliberare a abonamentelor, obligându-i pe toţi cei care beneficiază de gratuitate să stea la coadă într-un singur loc, pentru a nu fi afectaţi şi călătorii care plătesc transportul public. Pensionarii au fost trimiş la Centrul de gratuităţi de pe strada Intrarea Doinei nr. 2, la fostul ACR, prima stradă la dreapta dinspre Piaţa Mărăşti spre Calea Aradului, unde trebuie să stea la coadă în ordine alfabetică, fiind programaţi pe zile în funcţie de cum se numesc, pentru a-şi încărca abonamentele pe 2012. Tot acolo trebuie să meargă şi celelalte categorii de persoane care se bucură de gratuitate pe mijloacele de transport în comun din Timişoara.

Deşi curge cu reclamaţii de la pensionari, reprezentanţii Regiei nu vor să renunţe la decizia luată sau să facă mai multe puncte de eliberare, chiar dacă „reorganizarea” încalcă şi o hotărâre de consiliu local ce prevede expres ca abonamentele anuale pe card pentru pensionari să fie eliberate la toate punctele de vânzare ale RATT din oraş şi la centrul de pe Intrarea Doinei. Bătrânilor care stau în frig nu le rămâne decât să-şi verse supărarea reclamând situaţia la primărie, la RATT sau pe la alte instituţii ori în mass-media. Situaţia pare însă acceptată de reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Întrebat despre această situaţie, primarul Gheorghe Ciuhandu a declarat că este treaba celor de la RATT cum gestionează această activitate…

„Eu i-am sesizat pe cei de la RATT după ce mi-au venit la audienţă nişte pensionari. Le-am spus să facă toate cele de cuviinţă pentru ca pe de o parte cei care doresc să-şi ia un bilet obişnuit să nu fie obstrucţionaţi să stea cu orele la cozi – când vreau să iau tramvaiul trebuie să stau o oră ca să pot să mă urc – şi pe de altă parte să le dea la pensionari ceea ce trebuie să le dea. (…) Nu-s eu dator să organizez distribuţia biletelor şi a abonamentelor în Timişoara”, a afirmat Ciuhandu după ce pensionarii au fost trimişi pe Intrarea Doinei.

Cinci ghişee pentru gratuităţile RATT

Directorul RATT, Ioan Goia, a declarat joi că s-a decis suplimentarea numărului de ghişee de pe Intrarea Doinei, dar nici acest lucru nu se poate face de pe o zi pe alta, spune el, pentru că este nevoie de case de marcat fiscale.

„Vom mări numărul punctelor de lucru, vor fi mai multe ghişee pe Intrarea Doinei. Acum sunt două şi vom face cinci. Nu vor fi alte puncte în oraş pentru cei cu gratuitate, încercăm să ne organizăm mai bine acolo. În medie încărcăm cam 1500 de abonamente pe zi. Miercuri a fost coadă mare într-adevăr, n-au mai ţinut cont de ordine şi au venit toţi… Am depăşit 27.000 de abonamente, mergem spre 30.000”, a declarat Goia.

Mulţi pensionari sunt însă panicaţi că se apropie sfârşitul lunii şi nu vor apuca să îşi ia abonament de transport, pentru că la centrul de pe Intrarea Doinei sunt afişe în care se spune că acţiunea se încheie în 31 ianuarie. Directorul RATT dă asigurări că pensionarii nu îşi vor pierde gratuitatea dacă nu vor ajunge pe Intrarea Doinei până în 31 ianuarie şi că vor putea să îşi încarce abonamentul anual pe card şi după această dată.

Potrivit directorului RATT, anul trecut au beneficiat de gratuitate 100 la sută şi reducere la transportul public nu mai puţin de 45.000 de persoane, aproximativ 35.000 fiind pensionari care se bucură de gratuitate.

Pensionarii au şi un mesaj pentru oficialii RATT: „Aş vrea să le transmit să nu-şi mai bată joc de pensionari pentru că aceşti oameni au lucrat 40-50 de ani pentru acest oraş şi vor ajunge şi ei pensionari, să se gândească la acest lucru. Ceea ce s-a făcut e pur şi simplu umilirea pensionarilor oraşului”, a conchis Gheorghe Turoş.

RATT face ordine: pensionarii care vor abonamente gratuite sa stea la coada in ordine alfabetica

RATT a decis: pensionarii care vor abonamente gratuite sa stea la coada intr-un singur loc!1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor