Traseu intrerupt pentru temerarul lugojean in scaun cu rotile. A fost furat in Grecia si a ramas fara bani

De Valentin Rusu
4Comentarii
Traseu intrerupt pentru temerarul lugojean in scaun cu rotile. A fost furat in Grecia si a ramas fara bani
© TION: Traseu intrerupt pentru temerarul lugojean in scaun cu rotile. A fost furat in Grecia si a ramas fara bani
Vasile Stoica, temerarul din Lugoj care a plecat într-o călătorie prin lume în fotoliu rulant acţionat manual se întoarce acasă. Nu pentru că ar fi terminat călătoria, ci pentru că i-au fost furaţi banii înainte de a se urca pe vaporul spre insula Creta.

Vasile Stoica avea în plan să călătorească până în insula Gavdos, în Grecia. Traseul pe care urma să-l parcurgă are aproximativ 12.000 de kilometri. Traseul lui Vasile era următorul: Serbia, Macedonia, Grecia, Italia, Franța, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Olanda, Germania, Polonia, Slovacia, Ungaria şi România. Totul cu un fotoliu rulant acţionat manual. Acum, însă, traseul i-a fost întrerupt. Vasile Stoica a anunţat acest lucru pe pagina sa de facebook.

“Dragi prieteni, vă salut din Turnu Severin! Da! Nu glumesc! Am fost nevoit să mă întorc acasă cu autocarul de la Athena deoarece am avut anumite probleme financiare şi am fost şi furat înainte să urc pe vaporul spre insula Creta, de unde mai aveam de parcurs sub 100 km până la cel mai sudic punct al Europei. S-a întâmplat acest lucru şi pentru că am încercat să economisesc puţinii bani pe care îi aveam, dormind prin parcuri. Este şi vina mea, dar şi a anumitor sponsori care întârzie să vireze banii pentru acest tur. Le mulţumesc foarte mult celor care m-au ajutat până în prezent. Dacă nu ar fi fost problema banilor, nu s-ar fi întâmplat ce s-a întâmplat şi aş fi fost undeva in nordul Italiei în acest moment. Sper ca atunci când vor fi suficienţi sponsori să pot continua de unde am rămas. Am să revin cu alte detalii când ajung acasă. Salutare!”, scrie temerarul pe pagina sa de facebook.

Vasile Stoica, acum în vârstă de 44 de ani, s-a născut cu handicap locomotor. A început să practice sportul în anul 1992, când, în urma unei vizite în Franţa, a văzut că şi persoanele cu handicap locomotor pot duce o viaţă de sportiv. A efectuat Turul Europei în cărucior (în 1995), apoi Turul lumii (1998-1999), iar în octombrie 2001 a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a parcurs în căruciorul cu rotile 132 de kilometri în 24 de ore. După doi ani, în 2003, a străbătut 3.800 de kilometri, în 66 de zile, pe celebra „Route 66” – care uneşte Los Angeles de Chicago, iar în 2006 a parcurs 7.375 de kilometri, de la Bucureşti până la Cabo Finisterre – cel mai vestic punct al Spaniei, iar apoi până la Dusseldorf, în Germania. Lugojeanul urma să se întoarcă în România la sfârșitul lunii septembrie.

În luna noiembrie, Vasile Stoica vrea să plece într-o expediţie americană, de la Los Angeles (SUA) până la Santiago de Chile, în America de Sud. Anul trecut, lugojeanul a parcurs 8.300 de kilometri, de la Lugoj până la Capul Nord, în Norvegia, cel mai nordic punct al Europei.

“Am fost furat în Grecia, înainte de a urca pe vaporul spre Creta. Chiar în seara dinainte de a pleca, am ajuns târziu, nu mai erau vapoare care mergeau spre Creta, nici bani prea mulţi nu mai aveam, dar aveam promisiuni că voi mai primi în cont de la anumiţi sponsori. Mai aveam bani pentru vapor plus încă pentru vreo două nopţi cash. Mi s-a furat portofelul cu cardurile, unde aveam nişte bani economisiţi personal. Mi s-a furat portofelul cu cartea de identitate şi toate cardurile, nu mai aveam nici o şansă să continui şi a trebuit să mă întorc cu un autocar de la Athena. Sper să rezolv cât mai repede cu cardurile şi sponsorii, dacă vor mai vrea. Eu am cheltuit mult mai puţin decât era preconizat. Am încercat să economisesc cât mai mult, ştiind din turneele anterioare că o să fie problematic cu cei care au promis, cu viramentele. Erau turişti care mai stăteau acolo, dormeau prin parc, am spus că pot sta liniştit prin zonă, având în vedere experienţele anterioare. Am avut noroc că am avut în bagajul din faţă de pe cărucior paşaportul şi încă o mică rezervă de bani. Am fost la consulatul român de la Athena, dar nu au avut cu ce să mă ajute. Am fost dezamăgit. Le-am cerut să dorm pentru o noapte, a fost o dezamăgire. Au o clădire cu 2-3 etaje, o grămadă de camere şi le-am spus că mă pot lăsa să dorm în curte, acolo, pe iarbă, şi nu au făcut chestia asta. Dacă nu eram nevoit să dorm într-un parc în acea noapte dormeam într-un hotel şi nu se întâmpla…”, spune Vasile Stoica.

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor