Tranzactia pentru cel mai mare complex office din Timisoara va fi finalizata in curand

De Marcel Hoster
4Comentarii
Tranzactia pentru cel mai mare complex office din Timisoara va fi finalizata in curand
Una dintre cele mai importante tranzacţii imobiliare derulate pe piaţa timişoreană se apropie de final. Este vorba de cedarea principalului complex de birouri din oraş de către un om de afaceri timişorean spre un important fond de investiţii.

Principalul complex de birouri din Timişoara, City Business Centre (CBC), ar urma să intre definitiv în proprietatea şi administrarea fondului de investiţii NEPI, odată cu preluarea conducerii administrative a CBC, de către reprezentanţii fondului de investiţii, de la omul de afaceri timişorean Ovidiu Şandor, iniţiatorul proiectului de birouri.

Semnarea înţelegerii între cele două părţi a avut loc în anul 2012.

„Pachetul majoritar de acţiuni al ModaTim Investment SA şi ModaTim Properties SA, cunoscute pentru dezvoltarea proiectului City Business Centre Timişoara, este preluat de NEPI. Ovidiu Şandor, iniţiatorul investiţiei din centrul Timişoarei, va continua să asigure, până în 2015, administrarea întregului proiect şi se va ocupa de dezvoltarea corpurilor D şi E care urmează a fi livrate în următorii doi ani”, anunţa la acel moment societatea timişoreană.

În momentul semnării contractului erau deja finalizate primele trei clădiri ale complexului office de clasa A. Atunci, cele două părţi au decis ca Ovidiu Şandor să rămână la conducerea societăţii care se ocupa de managementul proiectului.

În urma unei hotărâri luate de curând de societatea care administrează CBC, funcţia de administrator a fost preluată de reprezentanţi ai fondului de investiţii care au preluat complexul, Şandor renunţând la această funcţie. În cei doi ani în care administrarea a fost în mâna omului de afaceri timişorean au fost finalizate şi cele două clădiri rămase de ridicat în cadrul complexului. De asemenea, în una dintre piaţetele realizate în cadrul proiectului a fost scoasă la suprafaţă şi prezentată publicului una dintre ecluzele care asigurau alimentarea cu apă a şanţurilor de protecţie a cetăţii Timişoarei, ecluză descoperită atunci când s-a săpat fundaţia uneia dintre clădirile de birouri. Finanţarea a fost asigurată integral de către proprietarul CBC, accesul publicului în piaţetă fiind liber.

Contactat de tion.ro, Ovidiu Şandor a declarat că nu doreşte să comenteze asupra subiectului.

Vă reamintim că CBC a fost ridicat pe locul fostei fabrici de textile care funcţiona în Piaţa 700, ulterior fiind ridicat principalul complex de birouri din Timişoara. Este vorba de cinci clădiri de birouri de clasa A. Şandor, împreună cu fondul de investiţii au demarat, ulterior cedării complexului, un nou proiect investiţional, în parteneriat, tot în domeniul birourilor, la Cluj. Cele două părţi rămân partenere în cadrul noului proiect şi în continuare.

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor