Tramvai decorat de Ziua Europei in Piata Libertatii, concerte, dans si competitii sportive la Muzeul Satului

De Adrian Panduru
Tramvai decorat de Ziua Europei in Piata Libertatii, concerte, dans si competitii sportive la Muzeul Satului
© Tion: Tramvai decorat de Ziua Europei in Piata Libertatii
Manifestările de Ziua Europei au început mai devreme la Timișoara, încă de sâmbătă, 6 mai. Ziua a început cu pornirea în cursă a tramvaiului dedicat Zilei Europei, decorat de studenții de la Facultatea de Arte și Design din Timișoara, și continuă cu manifestări dedicate în special copiilor la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

Tramvaiul decorat de studenții de la Facultatea de Arte și Design din Timișoara a plecat la ora 9, sâmbătă dimineața, din Piața Libertății, luând în vagon primii ocupanți de la stația Continental. Cursele cu el sunt gratuite, iar tramvaiul va circula pe următorul traseu: Piața Libertății – Piața Timișoara 700- Catedrala Mitropolitană – Piața Maria – Piața Bălcescu – 1 Decembrie 1918 – Ștefan cel Mare – Piața Traian – Stația Meteo – Pădurea Verde – ȘI retur Piața Libertății. Tramvaiul va circula sâmbătă, 6 mai și marți, 9 mai, până la ora 16.

Manifestările de Ziua Europei continuă pe parcursul zilei la Muzeul Satului Bănățean. Startul s-a dat la ora 10, cu un concert susținut de Muzica Militară a Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere Banat. După intonarea Imnului Uniunii Europene și a Imnului Național al României de către Muzica Militară a Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere Banat împreună cu elevii de la Colegiul Național de Artă Ion Vidu (10.30), la Muzeul Satului Bănățean, la ora 11, a fost prezentat un program artistic asigurat de membrii Asociației Seniorilor din Timișoara: Formația de Cor „Tinerețe fără Bătrânețe” și Formația de Dans „Senioarele”.

La deschiderea manifestării de la Muzeul Satului au fost prezenți și președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra, prefectul Mircea Băcală și viceprimarul Timișoarei Dan Diaconu. Aceștia au vizitat standurile consulatelor de la Muzeul Satului.

În continuare, la Muzeul Satului, puteți asista la un colaj de dansuri populare din Banat susținut de Ansamblul folcloric al Palatului Copiilor din Timișoara, momente artistice susținute de soliști de muzică ușoară/pop-rock cu repertoriu în limba engleză, franceză, germană, română, etc, dansuri moderne susținute de trupa de dans modern „Torent” a Palatului Copiilor din Timișoara și multe alte momente artistice.

Pe parcursul zilei vor ave aloc activități pentru copii: pictură pentru copii pe un tablou de pânză de circa 1m x 1m; atelier de preparare „sangria” pentru copii; poze în ramă pentru copii, etc. De asemenea, vor avea loc competiții sportive: minifotbal, rugby tag și volei sau un tur ghidat al muzeului de la Pădurea Verde.

În 9 mai, la Timișoara se reiau manifestările dedicate Zilei Europei.

În 9 mai, în Parcul Central, la Monumentul Ostașului Român, va avea loc, începând cu ora 10, un ceremonial militar religios de depunere coroane, buchete și jerbe de flori organizat cu ocazia Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite şi Zilei Europei.

Tot în 9 mai, dar de la ora 11, în Piața Libertății va avea loc un moment festiv de plecare a tramvaiului aniversar dedicat sărbătoririi a 10 ani de la integrarea României în Uniunea Europeană, cu participarea Muzicii Militare a Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere Banat.

Tramvaiul este pus la dispoziție de Regia Autonomă de Transport Timişoara (RATT) cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, decorat de studenții Facultății de Arte și Design Timișoara, cu sprijinul Centrului de Informare Europe Direct Timişoara și va circula gratuit. În tramvaiul care va circula pe traseul Piața Libertății – Piața Timișoara 700 – Catedrala Mitropolitană – Piața Maria – Piața Bălcescu –1 Decembrie 1918 – Ștefan cel Mare – Piața Traian – Piața Libertății vor fi distribuite gratuit călătorilor diverse materiale informative cu tematică europeană. Elevi de liceu vor realiza interviuri cu călătorii în cadrul unei acțiuni de implicare a tinerilor prin jurnalism cetățenesc.

De la ora 20, în Piața Unirii, va avea loc un concert de muzică pop în organizarea Primăriei Municipiului Timișoara prin Casa de Cultură a Municipiului Timișoara. Pe scena special amenajată vor urca Alina Eremia, Feli Donose și Direcția 5.

Programul complet pentru cele două zile îl găsiți atașat acestui articol.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !