TMcult: Școli de toamnă pentru tinerii interesați de jurnalism și management cultural

De A. M. A.
TMcult: Școli de toamnă pentru tinerii interesați de jurnalism și management cultural
© foto: Asociatia Contrasens
Asociația Culturală Contrasens a lansat un open call pentru înscrieri la două programe de formare profesională!

Asociația Culturală Contrasens îndeamnă tinerii între 18-35 de ani să se înscrie la cele două școli de toamnă ce vor avea loc la Timișoara: Critică și Jurnalism Cultural și cea de Management Cultural. Acestea fac parte din programul de formare profesională TMcult, pentru spațiul cultural!

„Așadar, cei care își doresc să scrie despre cultură și cred în ea ca fiind o platformă de regenerare și de dialog în comunitate, sunt invitați să se înscrie până la 31 Mai 2019. TMcult își propune să contribuie la educarea prin și pentru cultură a unei generații noi de profesioniști capabili să angajeze un public divers prin abordări inovative, să sprijine comunități din Banat cu identitate și potențial cultural ridicat, dar care se află în momente critice și să propună platforme de comunicare a culturii și în rețelele culturale care să capitalizeze know how-ul existent și să stimuleze audiențe noi, care să participe la coproducerea culturii vii”, ne transmit cei de la Asociația Culturală Contrasens.

Cele două școli de toamnă, TMcult – Școala de Critică și Jurnalism Cultural și TMcult – Școala de Management Cultural vor avea loc la Timișoara, în perioada 16 septembrie – 27 septembrie 2019, iar participarea este gratuită! Vor fi disponibile doar 10 locuri pentru fiecare, dintre care 5 sunt pentru rezidenți din Timișoara.

TMcult – Școala de Management Cultural este urmașul celor două ediții Artă’n Casă, care a format în anii trecuți peste 30 de tineri manageri culturali. Anul acesta, printre invitații care vor ține cursuri și seminare, vor fi: Oltea Zambori (Cofondator PRbeta), Vlad Tăușance (Jurnalist/Consultant în strategie & comunicare), Mario de Mezzo (Director Național Habitat for Humanity Romania/Fundraiser), Mihaela Tilincă (Director Executiv Asociația Culturală Contrasens) și Sorin Vlad Predescu (Director Executiv Direcția Județeană pentru Cultură Timiș – Casa Artelor).

Iar TMcult – Școala de Critică și Jurnalism Cultural îi va avea ca mentori pe: Mircea Vasilescu (jurnalist Dilema Veche), Mona Dîrțu (Jurnalist/Trainer), Brîndușa Armanca (Critic literar/Eseist/Jurnalist), Bogdan Ghiu (Jurnalist/Eseist), Marius Chivu (scriitor, cronicar, jurnalist Dilema Veche) și Vlad Tăușance (Jurnalist/Consultant în strategie & comunicare).

Cei interesați de școlile de toamnă TMcult se pot înscrie până la data de 31 Mai 2019, ora 17:00, aici și aici.

Pentru ajutor în procesul de aplicare sau dacă aveţi întrebări suplimentare, puteți scrie un email la: asociatia.contrasens@gmail.com.

Mai multe despre programul cursurilor pot fi găsite pe www.accontrasens.ro.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor