Tinerii din Timisoara au cautat slujbe la Bursa muncii

De Marcel Hoster
Tinerii din Timisoara au cautat slujbe la Bursa muncii
Tinerii din Timisoara au cautat slujbe la Bursa muncii
Casa Tineretului din Timişoara s-a umplut, vineri, de tineri aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Proaspeți absolvenţi, dar nu numai, au participat la o nouă ediţie a Bursei locurilor de muncă. Peste 1200 de persoane au venit să îşi depună un CV şi să constate ce le oferă piaţa pentru viitorul carierei lor.

“Această acţiune a fost gândită în special pentru cei care au absolvit în acest an, dar prezenţa nu a fost limitată la aceştia. Am avut 29 de firme la acţiunea din Timişoara şi alte şase firme înscrise la evenimentul similar organizat la sediul AJOFM din Lugoj. La Casa Tineretului apreciez că au venit în jur de 1200 de tineri pentru a-şi găsi un loc de muncă”, ne-a declarat Liviu Neguţ, şeful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş.

Domeniile de activitate de unde au provenit ofertele de slujbe lansate în cadrul acţiunii au fost cele deja clasice pentru piaţa muncii din Timişoara: automotive, industria uşoară, sectorul alimentar – comercial, agenţi de vânzări sau de asigurări.

Iar dacă Bursa a fost dedicată mai ales absolvenţilor, într-adevăr cei mai mulţi dintre participanţi au fost tineri. Iar aceasta presupune şi lipsa experienţei. O problemă la angajare, spun cei care au încercat să găsească un job. “Am terminat şcoala în acest an şi am decis să nu dau admitere la facultate. Am vrut să mă angajez şi am venit aici să-mi caut un loc de muncă. Din păcate, cele mai bune posturi presupun şi existenţa unei experienţe în câmpul muncii”, ne spunea o tânără care a participat la eveniment.

Video CV-uri şi slujbe găsite online

AJOFM implementează în această perioadă în cadrul instituţiei un interesant proiect prin care la sediul AJOFM este instalat un sistem on-line de consiliere a celor aflaţi în şomaj, în căutarea unui loc de muncă. La terminalul instalat la parterul instituţiei fiecare solicitant îşi poate rezolva majoritatea problemelor legate de vizarea carnetelor de şomeri pentru primirea sprijinului financiar de la stat, poate vizualiza lista locurilor de muncă disponibile, să introducă în baza de date un CV, dar şi alte numeroase operaţiuni care în mod normal necesitau prezenţa la ghişeu a persoanei respective.

Vineri, sistemul electronic a fost prezentat şi la la Casa Tineretului. Cei prezenţi la eveniment au putut testa direct noul sistem şi portalul care oferă serviciile de mediere şi consiliere on-line. Iar interes a existat. Cu ajutorul speciailiştilor de la AJOFM doritorii au fost îndrumaţi să-şi depună un CV online, să caute în lista locurilor de muncă oferite sau să depună o scrisoare de intenţie. “Uitaţi-vă, interes există şi acum, la toate cele patru laptop-uri instalate sunt oameni. În plus, într-o cameră alăturată cei care au dorit au avut ocazia să-şi realizeze un video CV”, ne-a mai declarat Neguţ.

Acţiunile de tipul bursa muncii vor continua şi în perioada următoare. Acţiunea de vineri a fost apreciată de organizatori ca fiind una de succes.

Participantii la bursa muncii vor putea testa noul sistem automat al AJOFM Timis0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor