Tinerii cu dizabilitati intelectuale din Timis canta in Irlanda

De T.E.X.
Tinerii cu dizabilitati intelectuale din Timis canta in Irlanda
Grupul „Pentru Voi” din Timişoara va participa la Festivalul European de Muzică pentru Persoane cu Dizabilităţi Intelectuale, care va avea loc în 27-29 iunie în oraşul Cork din Irlanda. Tinerii cu dizabilităţi vor intra în concurs cu piesa „Cui nu-i place dragostea?”.

„Suntem mândri să reprezentăm România pentru a doua oară la acest concurs important. (…) Festivalul este o excelentă modalitate de a demonstra talentul persoanelor cu dizabilităţi intelectuale din Europa şi capacitatea lor de a oferi un spectacol deosebit”, a anunţat directorul executiv al Fundaţiei „Pentru Voi”, Laila Onu.

Ghizela, Alexandra, Olivia şi Tavi sunt componenţii „Pentru Voi” Band care vor reprezenta România în Irlanda. În aceeaşi formulă, cei patru au participat şi în 2007 la „Eurovisionul persoanelor cu dizabilităţi intelectuale” din Portugalia şi alte festivaluri similare din Ungaria.

Cine sunt cei care vor reprezenta România la Cork? Tavi a fost diagnosticat cu autism, dar în ciuda dizabilităţii a continuat să-şi urmeze vocaţia pentru a-şi împlini visul de a deveni artist. Cu sprijinul familiei, el a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă la clasa de canto. Alexandra a învăţat singură să cânte la orgă intepretând cu succes melodii populare şi uşoare. Ghizela a trăit toată viaţa în diferite instituţii de protecţie socială. În urmă cu 12 ani ea a devenit beneficiară a Fundaţiei „Pentru Voi”, unde a învăţat să se descurce singură într-o locuinţă protejată, are un loc de muncă şi, deşi nu ştie să scrie şi să citească, a reuşit să-şi împlinească visul – acela de a fi cântăreaţă. Olivia este o tânără sensibilă care pune multă pasiune în cântecul şi dansul popular bănăţean.

Grupul „Pentru Voi” a fost înfiinţat în anul 1997, sub coordonarea Rodicăi Atănăsoae, educator specializat, iar acompaniamentul muzical a fost asigurat de Vasile Lucan, şofer în timpul serviciului şi muzician în timpul liber, spun reprezentanţii fundaţiei.

Euro Song Festival este organizat de Fundaţia COPE în colaborare cu EASPD – Federaţia Europeană a Prestatorilor de Servicii Sociale şi Federaţia Naţională a Organizaţiilor de Voluntariat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !