Timișul primește zeci de milioane de lei din bani europeni pentru dezvoltarea serviciilor medicale

De Marcel Hoster
Timișul primește zeci de milioane de lei din bani europeni pentru dezvoltarea serviciilor medicale
© Tion: Timișul primește zeci de milioane de lei din bani europeni pentru dezvoltarea serviciilor medicale
Mai multe unități medicale din Timiș și din Timișoara vor beneficia de investiții de zeci de milioane de lei, provenind din fonduri europene. Banii vor merge spre domeniul medical, pentru dotarea unităților ambulatorii și de urgențe, dar și pentru dotarea cu ambulanțe.

Contractele de finanțare au fost semnate zilele trecute de către Agenția de Dezvoltare Regională Vest, iar valoarea totală a celor șase proiecte semnate pentru județele Timiș, Arad și Hunedoara este de 81.409.475,06 lei, iar valoarea nerambursabilă de 76.796.856,94 lei. Astfel, au fost semnate trei contracte de finanțare în cadrul Axei prioritare 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, Operațiunile 8.1.A Ambulatorii și 8.2.B Unități de primiri urgențe, Apelul de proiecte nefinalizate.

Două dintre acestea sunt în Timiș: Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Timiș – 5,1 milioane de lei, iar beneficiare sunt secțiile de la Spitalul Județean, Spitalul Municipal și Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, toate din Timișoara, respectiv Îmbunătățirea accesului populației din județul Timiș la servicii medicale de urgență – 41,7 milioane de lei, beneficiare fiind Spitalul Județean, Spitalul Municipal, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, Spitalul de Psihiatrie Gătaia, Spitalul Municipal Lugoj și Spitalul de Copii Timișoara.

De asemenea, în această lună au mai fost semnate pentru Regiunea Vest două contracte în cadrul operațiunii 8.1.A destinată Ambulatoriilor și un contract în cadrul operațiunii 8.2.B destinată Unităților de primiri urgențe. În cadrul acestor apeluri de proiecte s-au finanțat proiecte depuse de către Ministerul Sănătății în parteneriat cu unitățile administrativ teritoriale (primării de orașe și municipii) și cu unități sanitare publice din toate cele patru județe ale Regiunii Vest.

Proiectele vizează reabilitarea/modernizarea/extinderea/dotarea ambulatoriilor, unităților de primiri urgențe precum și a compartimentelor de primiri urgențe din cadrul spitalelor publice. Fiind depuse în cadrul unor apeluri nefinalizate, aceste proiecte au deja realizate o parte din activitățile prevăzute (lucrări executate sau echipamente achiziționate).

Totodată, sunt în curs de semnare la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și urmează să fie contractate până cel târziu săptămâna viitoare două proiecte depuse pe componenta 8.2.B Unități de primiri urgențe, cu o valoare totală de 45.4 milioane lei și o valoare nerambursabilă de 34.4 milioane lei.

Tot în sfera serviciilor medicale, în cadrul axei prioritare 8 – „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale” a fost semnat în această perioadă și proiectul cu titlul ,,Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale – Regiunea Vest”. Beneficiarul contractului este parteneriatul format din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență (ISU) din cele 4 județe care aparțin Regiunii Vest. Valoarea proiectului este de 66.905.132,30 lei, iar valoarea finanțării nerambursabile este de 46.833.592,60 lei. Prin acest proiect vor fi achiziționate 158 de ambulanțe și echipamentele aferente acestora, în vederea creșterii capacității de reacție și răspuns în cazul situațiilor de urgență și dezastrelor colective.

Contractele de finanțare semnate în cadrul axei prioritare 8 au o valoare totală de 193.790.280,54 lei, iar valoarea finanțării nerambursabile este de 158.114.767,31 lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor