Timisul primeste bani pentru constructiile scolare incepute si neterminate

De Valentin Rusu
1Comentariu
Timisul primeste bani pentru constructiile scolare incepute si neterminate
© TION - Calin Dobra
Construcţiile şcolare din Timiş vor primi, în această perioadă, o injecţie financiară. Este vorba despre proiectele începute şi neterminate, nu despre construcţiile care nu au început încă.

Practic, este vorba despre fonduri destinate administraţiilor locale care au proiecte de construire a infrastructurii educaţionale. Acest program vine cu finanţare prin Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) pentru proiectele începute şi neterminate, nu pentru proiecte noi.

„Este un proiect binevenit pentru că reuşim să încheiem câteva situaţii delicate la nivelul judeţului Timiş şi în mod special putem duce la bun sfârşit campusul şcolar de la Jimbolia, reabilitarea şcolii de a Giarmata cu campusul care este prins în acest proiect şi proiectul de la Sânnicolau. Nu exista posibilitatea unor finanţări pentru a încheia aceste proiecte, pentru a le duce la bun sfârşit”, spune vicepreședintele CJ Timiş Călin Dobra.

În ceea ce priveşte campusul din Jimbolia, construcţia este executată în proporţie de 40 la sută. Pentru a se termina construcţia sunt necesari 16,7 milioane lei. La Sânnicolau Mare – 15 la sută din proiect este executat, 14 milioane lei sunt necesari pentru finalizare. La Giarmata – stadiu fizic al construcţiei – 30 la sută, 2 milioane de lei necesari pentru finalizarea proiectului şi implicit a construcţiei. În total, pe obiectivele şcolare din Timiş e necesară suma de 35 milioane lei. Se deschide linia de finanţare pe domeniul major de intervenţie pentru Programul Operaţional Regional Reabilitare, modernizare, dezvoltare şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă.

Solicitanţii eligibili sunt consiliile judeţene, locale, municipale, orăşeneşti, comunale şi parteneriatele încheiate între unităţile adminsitrativ-teritoriale şi cele de învăţământ preuniversitar de stat aflate în domeniul public al acestora. Acest apel de proiecte se adresează solicitanţilor care au încheiat un contract de lucrări în temeiul prevederilor OUG 34 pe 2006. Acest contract de lucrări trebuie să îndeplinească următoarele trei condiţii – achiziţia a fost lansată în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), după 1.01.2007, data limită a finalizării lucrărilor este înainte de 31.12.2015, iar data ultimei plăţi către constructor este înainte de 31 .12.2015.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor