Timisul, pe locul patru pe tara in ceea ce priveste distribuirea cardurilor de sanatate returnate de catre posta

De Adrian Panduru
1Comentariu
Timisul, pe locul patru pe tara in ceea ce priveste distribuirea cardurilor de sanatate returnate de catre posta
© TION - Timisul, pe locul patru pe tara in ceea ce priveste distribuirea cardurilor de sanatate returnate de catre posta
Judeţul Timiş ocupă locul patru într-un top naţional realizat de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) în ceea ce priveşte distribuirea cardurilor de sănătate care au fost returnate de către poştă.


Conform situaţiilor centralizate la CNAS, topul judeţelor, după stadiul de distribuire a cardurilor de sănătate returnate de poştă, atât la ghişeu, cât şi prin intermediul medicilor de familie, este următorul: Olt și Bacău – 92%, Sibiu – 91%, Cluj – 84%, Timiş – 78 %, Tulcea – 71%.

Un număr de 11.200 de carduri se mai află la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş neridicate de către asiguraţi. De la 1 mai au fost eliberate 220 de adeverinţe de înlocuire a cardului, pentru cei care fie au pierdut cardul, fie le-au fost furate cardurile, distruse, deteriorate. Au fost eliberate şi 114 adeverinţe de asigurat pentru cei care refuză cardul, din motive de conştiinţă sau religioase. Astfel, la CJAS Timiş s-au eliberat 2-3 adeverinţe de asigurat pe zi.

„Ţin să le mulţumesc medicilor de familie care au preluat cardurile de sănătate pentru asiguraţii din listele proprii. Aceştia au înţeles ca vin astfel în sprijinul unor oameni care privesc către medicul de familie cu speranţă si încredere”, a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate urmăreste ca toate persoanele asigurate care apelează la servicii medicale să intre în posesia cardului. Există însă asiguraţi care lucrează în străinătate sau nu sunt interesaţi de serviciile medicale acordate în cadrul sistemului asigurărilor sociale de sănătate. Pentru aceste categorii de asiguraţi, cardurile de sănătate vor rămâne la casele de asigurări pe toată perioada lor de valabilitate, de unde vor putea fi ridicate.

Procesul de tipărire şi distribuire a cardurilor de sănătate continuă pentru persoanele care împlinesc vârsta de 18 ani şi/sau dobândesc calitatea de asigurat. Reamintim că nu este necesar ca aceste persoane să solicite tipărirea cardurilor, acestea sunt generate automat din sistem, iar asiguraţii le vor primi acasă prin serviciile poştale.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor