Timisorenii vor avea la dispozitie cel mai complex parc de distractii, ridicat in cadrul Arsenal Park, la Orastie

De M. Hoster
Reactualizat la:
20Comentarii
Timisorenii vor avea la dispozitie cel mai complex parc de distractii, ridicat in cadrul Arsenal Park, la Orastie
© TION: Timisorenii vor avea la dispozitie cel mai complex parc de distractii, ridicat in cadrul Arsenal Park, la Orastie
La o oră jumătate de mers pe autostradă, timişorenii vor avea acces la un parc tematic în cadrul căruia fiecare membru al familiei va avea ceva de făcut. Parc de aventură, piste de biciclete, sporturi extreme, pationar, echitaţie, aquapark, toate vor fi ridicate prin intermediul unei finanţări cu bani europeni. Toate la Arsenal Park.

Deocamdată toate acestea sunt planuri de viitor. Dacă în cazul accesului într-o oră şi jumătate nu se prea ştie când dezideratul va prinde contur, acesta fiind independent de dorinţa celor de la Arsenal Park, restul investiţiilor sunt în curs, iar primele inaugurări au loc într-o lună. Chiar dacă distanţa de la Timişoara la complexul fraţilor Marius şi Emil Cristescu este una mai mare, Arsenal Park şi noile atracţii vor fi pentru locuitorii oraşului o alternativă extrem de plăcută pentru petrecerea unui concediu sau a unui weekend în această locaţie.

Vorbim de o investiţie de şase milioane de euro, din care jumătate sunt bani europeni. Întreagă structură care se va crea prin intermediul proiectului va funcționa ca un tot unitar, fiind destinată atât turiștilor care vor utiliza și serviciile de cazare din cadrul Arsenal Park, cât și turiștilor interesați doar de componenta de agrement. Structura de agrement care face obiectul proiectului va cuprinde următoarele obiective: centru spa, sală multifuncțională, loc de joacă pentru copii, traseu de cățărat în copaci, piste de biciclete și plimbare, amenajare turn pentru sporturi extreme, patinoar, skate park, centru de agrement călăre.

În data de 23.06.2014 a fost dat ordinul de începere a lucrărilor. O parte dintre dotări au fost deja recepționate (dotările pentru locul de joacă pentru copii), iar restul sunt comandate, pentru șapte din cele nouă obiective, cu excepția centrului spa și a sălii multifuncționale. Se estimează că lucrările de construcție aferente ultimelor șapte obiective se vor finaliza în luna iunie 2015. În ceea ce privește primele două obiective (centrul spa și sala multifuncțională), acestea vor putea fi finalizate până cel târziu în luna august 2015, deoarece întreaga structură de agrement creată prin proiect va trebui să fie funcțională până cel târziu în 24.08.2015.

Unul dintre cele mai interesante obiective este un parc de aventură, un traseu de caţărat în copaci cu șase trasee de diferite dificultăți, pentru copii și pentru adulți, format din peste 70 de platforme și dispozitive amplasate la o înălțime de până la 25 de metri. Vor mai fi 9 kilometri de piste de biciclete și plimbare asfaltate. De asemenea, se va amenaja un turn pentru sporturi extreme cu o înălţime de 40 de metri, de pe care va porni o tiroliană cu lungimea de 600 de metri (va fi cea mai lungă tiroliană din țară). Pe turn va funcționa un dispozitiv Powerfan pentru Bungee Jumping

Vor mai fi amenajate un patinoar sintetic, un skate parc din beton cu suprafața de 1.500 de metri, inclusiv un centru de agrement călăre.

Valoarea totală a proiectului este de 27.642.394,85 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 12.076.423,39 lei .

Proiectul este co-finanțat prin REGIO – Programul Operațional Regional 2007-2013, după cum urmează: Fondul European de Dezvoltare Regională 55,33%, bugetul de stat 4,67%, iar restul contribuţia beneficiarului (40%), în baza contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

„Noi ne propunem să facem aici un centru în care fiecare membru al familiei să aibă ce face, de la copil la adult”, ne-a declarat Marius Cristescu, cel care a avut ideea înfiinţării Arsenal Park, luând decizia să investească într-o idee extrem de curajoasă la acea vreme.

„Avem în vedere extinderea capacității de cazare până la 400 de locuri și executarea unui foraj de apă termală pentru alimentarea SPA-ului și pentru încălzirea întregului complex”, a mai spus Marius Cristescu.

În anul 2013 s-au cazat la Arsenal Park 35000 de turiști, iar în afara acestora, complexul a mai fost vizitat de alte 40.000 de persoane. În 2014, Arsenal Park are cu 17% mai mulți clienți (vizitatori și turiști cazați) față de aceeaşi perioadă a anului 2013.

„Clienţii noștri au apreciat foarte mult activitatea de TIR cu arme de foc din dotarea armatelor din lume (Kalașnikov, M 10) care se desfășoară începând de anul acesta în poligonul unității și plimbările cu transportorul șenilat din dotarea armatei române”, a mai spus Marius Cristescu.
Aproximativ 15% dintre clienții Arsenal Park au fost turiști străini, în principal din Ungaria, Serbia, Croația, Germania, Danemarca și Statele Unite ale Americii.

 20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor