Timisorenii trebuie sa prezinte adeverinta de venit la chioscurile RATT daca vor gratuitate

De A.S.
Reactualizat la:
9Comentarii
Timisorenii trebuie sa prezinte adeverinta de venit la chioscurile RATT daca vor gratuitate
© TION - RATT
Câștigați sub 2.000 de lei pe lună și vreți gratuitate pe mijloacele de transport în comun din Timișoara? Trebuie să mergeți cu adeverința de venit la unul dintre chioșcurile RATT, unde trebuie să dați și o declarație pe propria răspundere că nu aveți un venit mai mare! Noile gratuități la transportul public, aprobate recent în consiliul local, vor fi acordate din 12 decembrie 2013 până în 15 ianuarie 2014.

Aleșii locali au modificat, la propunerea primarului Nicolae Robu, în plenul de marți, protocolul de acordare a facilităţilor la transportul în comun. S-a decis ca, pe lângă categoriile de persoane care beneficiază în prezent de gratuitate, să se bucure de această facilitate la transportul public, temporar, până în 15 ianuarie 2014, și cetăţenii români cu domiciliul stabil sau reşedinţa în municipiul Timişoara care au un venit lunar sub 2.000 de lei. Robu și-a motivat propunerea prin faptul că oricum circulația în oraș este dată peste cap din cauza lucrărilor de infrastructură și ar fi de dorit ca timișorenii să-și mai lase mașinile acasă și să opteze pentru RATT.

Ceea ce nu se știa încă marți, când a fost adoptată noua hotărâre de consiliu local, era cum se vor acorda efectiv gratuitățile, cum vor dovedi oamenii că au un venit sub 2.000 de lei pe lună. Inițial, oficialii primăriei au afirmat că vor accesa baza de date a Direcției Finanțelor Publice, dar miercuri reprezentanții RATT au anunțat că cine vrea gratuitate trebuie să se prezinte la unul dintre chioșcurile Regiei…. cu adeverința de venit.

„Aceştia (n.r. – timișorenii care se încadrează ca venit pentru a primi gratuitate) trebuie să-şi ridice de la orice chioşc RATT cardul de transport, pe baza buletinului în original şi a adeverinţei de venit de la locul de muncă. Cei care au deja un card RATT trebuie să-l încarce cu titlul de abonament gratuit tot la chioşcurile RATT, pe baza buletinului şi a adeverinţei de venit. Beneficiarii de gratuităţi vor semna la chioşcurile RATT o declaraţie pe propria răspundere în acest sens. Fără cardul de transport RATT activat gratuitatea nu se aplică”, au anunţat reprezentanţii RATT.

Abonamentele gratuite se vor elibera începând cu 12 decembrie 2013 şi vor fi valabile până în 15 ianuarie 2014. Celelalte categorii de gratuităţi rămân neschimbate.

Chioşcurile RATT unde se vor elibera abonamentele gratuite sunt: Piaţa 700, Intrarea Doinei nr. 2, buclă Torontal, Lipovei, Piaţa Traian, Modern, AEM, Dâmboviţa, Pod Calea Şagului, Piaţa Bălcescu, Gara de Nord, Bulevardul Sudului, Traian Grozăvescu, Strada Cluj.

Toţi beneficiarii de gratuităţi trebuie să valideze cardul la urcarea în mijloacele de transport în comun.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor