Timisorenii satui de noroaie si praf cer primariei sa amenajeze parcari civilizate

De A.S.
Reactualizat la:
31Comentarii
Timisorenii satui de noroaie si praf cer primariei sa amenajeze parcari civilizate
© TION - Timisorenii satui de noroaie si praf cer primariei sa amenajeze parcari civilizate
În timp ce poliţiştii locali îi amendează pe şoferii care murdăresc drumurile Timişoarei pentru că îşi parchează maşinile în locuri neamenajate şi ies apoi pe şosele cu roţile pline de noroi, cetăţenii reclamă faptul că în zonele de blocuri sunt terenuri lăsate de izbelişte, care au fost transformate în parcări, iar autovehiculele stau aliniate pe pământ, pentru că autorităţile locale nu iau măsuri. Mai în glumă mai în serios, unii dintre cititorii noştri au propus primăriei să asigure… apă şi furtunuri pentru spălarea roţilor în zonele neamenajate, pentru a evita sancţiunile.

O astfel de situaţie ne-a fost sesizată de un locuitor din cartierul Steaua, de pe strada Arhitect Duiliu Marcu, în speranţa că reprezentanţii municipalităţii vor lua măsuri pentru a rezolva problema.

În fața blocului unde locuiesc este o bună porțiune de teren, pământ, pe care se parchează mașini. Problema este că în perioadele ploioase carosabilul se umple de noroi, care ulterior se transformă în praf, praf pe care-l respirăm cu toții. Tot carosabilul străzii Arh. Duiliu Marcu este plin de pământ, praf de la un cap la altul (…) Ce soluții se pot găsi? Părerea mea este că amendarea celor care parchează acolo nu este o soluție. Cel mai corect ar fi ca zona să fie amenajată pentru parcare, să fie asfaltată, sau dacă nu sunt bani pentru așa ceva să se instaleze stâlpi pentru blocarea accesului autoturismelor. O altă zonă unde găsim aceeași problemă este cea din spatele stației de autobuz Dermatina (sensul către centru). Pe acolo trec câțiva șoferi care în loc să meargă pe carosabil (să ”ocolească” pe strada Bujorilor – Arh. Victor Vlad – Arh. Duiliu Marcu) pentru a ajunge în fața blocului unde locuiesc preferă să o ”scurteze” pe porțiunea de pământ. Majoritatea autoturismelor sunt parcate acolo după orele 17:30”, ne-a sesizat cititorul, care ne-a trimis şi mai multe fotografii cu maşinile parcate pe pământ, pentru că iarba… a început să dispară.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara ne-au spus că vor analiza situaţia şi vor reveni cu un răspuns la această sesizare.

Oricum, cazul nu este singular, astfel de terenuri lăsate în paragină putând fi ”admirate” în multe zone ale oraşului. Unele au devenit parcări, altele locuri numai bune… de aruncat gunoiul.

Reprezentanţii societăţii Drumuri Municipale au anunţat, în primăvara acestui an, că au în plan realizarea unui număr de 325 de noi locuri de parcare în zona Steaua, precum şi în alte zone ale oraşului – pe strada Soarelui (intersecţia str. Ştefan cel Mare cu Şt.O. Iosif) – 40 de noi locuri de parcare, pe strada Luceafarul – 60, pe Hebe – 24, în zona străzii Lugojului – 64, pe strada Prof. Dr. Aurel Păunescu-Podeanu – 200 de noi locuri de parcare, iar pe Căpitan Damşescu – 163. Oficialii primăriei spun însă că lucrările nu au început încă pentru că din primăvară şi până acum s-au obţinut avizele şi autorizaţiile necesare pentru demararea investiţiilor. Autorităţile promit că amenajarea noilor parcări va începe în curând.

UPDATE. Reprezentanţii Primăriei Timişoara spun că terenurile la care face referire cetăţeanul sunt proprietate privată, dar că vor fi amenajate noi locuri de parcare printre blocurile din zona Steaua în perioada următoare.
„Terenul respectiv, pe care sunt parcate maşinile, este un teren privat. Ambele la care se face referire sunt terenuri private. Vom sesiza Poliţia Locală pentru a le atrage atenţia proprietarilor să-şi împrejmuiască terenurile. În zona Steaua s-au amenajat locuri de parcare, iar în momentul de faţă este în curs de autorizare un proiect care prevede amenajarea unui număr de 271 de locuri în cartier, în zona dintre străzile Duiliu Marcu şi Victor Vlad, în arealul de blocuri format de străzile Steaua şi Eternităţii, zona străzilor Florilor – Izlaz, Eternităţii – Ceferiştilor, Bujorilor – Victor Vlad. Lucrările vor începe în aproximativ o lună. Parcările vor fi realizate de societatea Drumuri Municipale”, ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a municipalităţii, Alina Pintilie.

Articole pe aceeași temă:

Amenzi pentru soferii care murdaresc soselele Timisoarei

Noi strazi concesionate pentru parcari la Timisoara. SDM a facut investitii pe strazi pe care nu le avea…31Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor