Timisorenii pot afla, de la experti, cum au ajuns Marsilia, Liverpool si Stavanger Capitale Culturale Europene

De S.P.D.
3Comentarii
Timisorenii pot afla, de la experti, cum au ajuns Marsilia, Liverpool si Stavanger Capitale Culturale Europene
Există rețete-minune, „tips”-uri secrete sau scurtături pentru a face dintr-un oraș o capitală culturală europeană? Categoric, nu. Există, însă, concepte și bune practici care și-au dovedit succesul, iar trei dintre experții care au făcut Capitale Culturale Europene din Marsilia-Provence (2013), Liverpool (2008) și Stavanger (2008) își vor împărtăși, la Timișoara, experiențele lucrului la aceste proiecte.

Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană (ATCCE) organizează un nou eveniment esențial pentru definirea direcțiilor de elaborare a proiectului candidaturii Timișoarei pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021, la care vor participa trei experți de prestigiu: Ulrich Fuchs, director general adjunct al programului Marsilia-Provence Capitală Culturală Europeană 2013, Rolf Noras – Directorul Departamentului de Cultură al Primăriei din Stavanger (Norvegia) și expert implicat în programul Stavanger Capitală Culturală Europeană în 2008, și Neil Peterson – Directorul Departamentului de Relații Internaționale și Comerț al Primăriei din Liverpool și expert implicat în programul Liverpool Capitală Culturală Europeană în 2008, anunță Simona Neumann, directorul executiv al ATCCE.

Cei trei consultanți vor susține vineri, 22 noiembrie, o conferință publică în care vor împărtăși participanților informații și experiențe profesionale relevante din proiectele în care au fost implicați. Conferința se va desfășura între orele 10:00 – 13:30, în sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, și este deschisă tuturor celor preocupați de această temă majoră pentru perspectivele Timișoarei. Sâmbătă, 23 noiembrie, experții invitați realizează un seminar cu grupele de lucru implicate în elaborarea conceptului candidaturii, abordând, dintr-o perspectivă deopotrivă conceptuală și pragmatică, temele care vor conta decisiv în alegerea orașului Capitală Culturală Europeană

„Reuniunea de lucru cu cei trei experți reprezintă o nouă etapă a proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană, misiune definitorie a Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană (ATCCE), aflată în faza elaborării conceptului candidaturii. În cadrul programul de activități destinat stabilirii direcțiilor de elaborare a proiectului, în luna octombrie s-a derulat la Timișoara seminarul ‘Timișoara 2021 – Să construim o Capitală Culturală Europeană’ la care a participat un alt expert internațional în programul european, domnul Ektor Tsatsoulis. La acel eveniment, cei peste 150 de participanți au primit informații despre ce înseamnă programul european, care sunt etapele pe care un oraș candidat le are de parcurs, cine sunt părțile interesate a căror implicare este necesară, cum e recomandat să lucreze acestea, împreună și cu Asociația”, mai precizează Simona Neumann.
Foto (c) fotosen.ro

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor