Timisoreni, atentie la furturile din locuinte!

De B.D.
Timisoreni, atentie la furturile din locuinte!
Timişoreni, atenţie să nu vi se fure din locuinţe! Se aproprie sărbătorile de iarnă şi mulţi aleg să petreacă această perioadă a anului departe de casă, iar locuinţele lăsate nesupravegheate reprezintă atracţia principală a hoţilor. Poliţiştii timişeni recomandă cetăţenilor o serie de măsuri pentru prevenirea furturilor din locuinţe.

Pentru a nu deveni victima unui furt din locuinţă, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş vă recomnandă „să nu faceţi publică plecarea dumneavoastră de acasă, nu lăsaţi bilete în uşă atunci când sunteţi plecaţi şi rugaţi vecinii să vă supravegheze locuinţa şi să ia eventualele facturi sau înştiinţări prinse în uşă. Când părăsiţi locuinţa, verificaţi dacă aţi încuiat uşa apartamentului, ferestrele, uşa de la balcon mai ales dacă aveţi apartamentele situate la parter, la primul şi ultimul etaj, dotarea cu gratii dă un plus de siguranţă.

Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi. Asiguraţi-vă uşa cu vizor, încuietori sigure, lanţ de siguranţă şi nu lăsaţi cheia sub preş sau în cutia cu scrisori.

Nu deschideţi şi nu permiteţi copiilor să deschidă uşa persoanelor necunoscute, chiar dacă spun că sunt trimise de rude, consecinţele pot fi grave, iar cheia legată la gâtul copiilor este cel mai evident indiciu că aceştia sunt singuri acasă, lucru care-i atrage pe rău-voitori. În cazul în care aţi pierdut o cheie, înlocuiţi imediat încuietoarea sau lacătul; acest lucru este recomandat şi în cazurile de schimb de locuinţă. Nu daţi curs întâlnirilor propuse telefonic de persoane necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea. Un astfel de pretext constituie o modalitate de a vă face să părăsiţi locuinţa care între timp poate fi spartă.

În cazul în care la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse, evitaţi-le!! În niciun caz nu le permiteţi accesul în locuinţă. Nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine, pe care le sesizaţi în bloc, pe cine caută; aceste întrebări descurajează posibilii infractori.

Având în vedere ca foarte multe persoane locuiesc în case care au curte si gospodărie, iar infractorii în activitatea lor urmăresc sa sustragă o diversitate de bunuri, se impune luarea unor masuri de protecţie care sa-i apere de infractori.

Pentru infractori, o casa cu gospodărie este mai tentantă datorită suprafeţei mai mari pe care aceasta este dispusă, precum si datorită distantei dintre clădiri. Nu lăsaţi în curte scări sau alte unelte, în acest fel împiedicând pe infractor să escaladeze sau să distrugă sistemele de închidere. Asiguraţi uşile sau porţile de la grajduri, care se afla situate spre grădini, nu angajaţi ca zilieri sau îngrijitori persoane necunoscute, decât după anunţarea acestora la politie, în vederea verificării identităţii lor.

Prezenta unui câine în gospodărie este de un real folos.”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !