Timisoara, promovata la Bruxelles, in Parlamentul European

De A.S.
Reactualizat la:
Timisoara, promovata la Bruxelles, in Parlamentul European
© TION - Timisoara, promovata la Bruxelles, in Parlamentul European
Se pregăteşte un nou eveniment de promovare a Timişoarei – oraş candidat pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021, la Bruxelles. Primăria Timişoara, împreună cu Casa de Cultură a Municipiului şi europarlamentarul Cristian Buşoi, vor organiza o expoziţie şi o conferinţă la sediul Parlamentului European la finele acestei luni.


Evenimentul de promovare a Timişoarei şi a candidaturii sale pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 va avea loc la sfârşitul lunii. În prezent se lucrează la definitivarea programului, care va cuprinde o expoziţie de fotografie şi obiecte de artă, o conferinţă, un cocteil şi probabil un scurt moment muzical.

Împreună cu Primăria Timişoara şi Casa de Cultură a Municipiului vom organiza, în perioada 26-29 ianuarie, la Bruxelles, în Parlamentul European, într-un spaţiu foarte bun, foarte vizibil, o expoziţie despre ceea ce înseamnă trecutul recent şi mai puţin recent al Timişoarei, prezentul Timişoarei, oportunităţile pe care le oferă Timişoara. De asemenea, vom organiza şi o conferinţă de promovare a ideii Timişoara Capitală Culturală Europeană, dar mai ales a oportunităţilor pe care le oferă Timişoara pentru investiţii străine, pentru proiecte cu finanţare europeană, fie că aceste proiecte vor fi din banii europeni alocaţi României sau din banii care se pot accesa direct la Bruxelles. Eu voi fi gazdă, mă voi ocupa de chestiunile organizatorice, şi împreună cu domnul primar Robu vom deschide expoziţia şi un cocteil pe care îl vom oferi europarlamentarilor şi celor care lucrează în instituţiile europene”, a explicat europarlamentarul Cristian Buşoi.

Liberalul crede că, în condiţiile unei competiţii corecte, Timişoara are cele mai mari şanse de a deveni Capitală Culturală Europeană, dacă ne gândim la vizibilitatea de care se bucură deja pe plan european.

Eu ştiu că în competiţia pentru Capitala Culturală Europeană sunt foarte mulţi alţi factori de care va depinde o eventuală acceptare cu succes a Timişoarei. Există nişte reguli, probabil o influenţă importantă o vor avea cei care vor face parte din viitorul juriu, va conta foarte mult şi componenta naţională. Sper ca această competiţie să nu fie una politizată (…), sper să fie strict pe proiectul propriu-zis, ce-şi propune fiecare oraş candidat să facă, de felul în care acel oraş poate veni cu o zestre culturală semnificativă, de imaginea şi notorietatea pe care fiecare dintre aceste oraşe le are la nivel european. Şi aici vă pot asigura că Timişoara este de departe cea mai cunoscută ca oraş, sigur că în primul rând datorită Revoluţiei Române, dar şi a deschiderii pe care în toţi aceşti 25 de ani a arătat-o faţă de investitorii străini, faţă de proiectele europene, şi acest lucru sper să fie luat în calcul”, a adăugat Buşoi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor