Timisoara – misiune imposibila pentru persoanele cu dizabilitati

De S.P.D.
Timisoara – misiune imposibila pentru persoanele cu dizabilitati
© TION - Timisoara – misiune imposibila pentru persoanele cu dizabilitati
Pentru un utilizator de scaun rulant, călătoria cu mijloacele de transport în comun în Timișoara este ca-n filme: misiune imposibilă, susține Asociația Ceva de Spus (CDS). Tramvaiele nu au sisteme de prindere, iar ușile sunt mult prea înguste pentru a încăpea un cărucior. Nici cu taxiul nu e simplu, căci firmele nu au mașini accesibile. Parcările destinate persoanelor cu dizabilități sunt adesea ocupate abuziv, la fel și trotuarele pe care cei cu scaun rulant nu mai încap. Pentru a discuta toate aceste probleme, conducerea CDS s-a întâlnit cu reprezentanții RATT, ai Poliției Locale și Rutiere.


Persoanele cu dizabilități din Timișoara întâmpină mari dificultăți în ceea ce privește circulația în oraș. Mijloacele de transport în comun sunt inaccesibile, parcările destinate persoanelor cu dizabilități sunt de cele mai multe ori ocupate abuziv, iar firmele de transport privat nu au în dotare mașini accesibile,.

În acest context, Asociația Ceva de Spus, alcătuită din persoane cu dizabilități fizice și intelectuale, a avut miercuri, 9 iulie 2014, o întâlnire cu reprezentanții RATT-ului, Poliției Locale și Rutiere. Teme de discuție au vizat accesibilizarea tramvaielor și importanța unui sistem de prindere pentru utilizatorii de scaun rulant, anunțarea stațiilor pentru persoanele cu dizabilități intelectuale , accesibilizarea informațiilor site-urilor RATT-ului și Poliției Locale în limbaj ușor de înțeles.

„Sunt foarte multe probleme cu care persoanele cu dizabilități se confruntă. Mijloacele de transport în comun inaccesibile, mașinile parcate abuziv, sau faptul că informațiile de interes general pe site-urile instituțiilor publice nu sunt accesibile persoanelor cu dizabilități intelectuale”, explică Raluca Popescu, copreședinta Asociației Ceva de Spus, ea însăși utilizatoare de scaun rulant.

„Încurajăm cetățenii acestui oraș ca atunci când văd mașini parcate neregulamentar pe trotuar sau pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități să anunțe poliția locală”, a declarat reprezentantul poliției locale.

Problemele persoanelor cu dizabilități au putut fi spuse și în cadrul Comisiei de Circulație.

Aceste întâlniri fac parte din seria acțiunilor de conștientizare pe care autoreprezentanții Asociației le organizează pentru îmbunătățirea accesului persoanelor cu dizabilități în comunitate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor