Timisoara, impartita in est si vest. Sunt doua directii de patrimoniu si doi sefi in primarie

De Roxana Deaconescu
11Comentarii
Timisoara, impartita in est si vest. Sunt doua directii de patrimoniu si doi sefi in primarie
© foto: Cornel Putan
Primarul Nicolae Robu și-a împlinit dorința de a avea două structuri care să se ocupe de patrimoniul orașului. Sunt, de fapt, două direcții de patrimoniu în primărie, iar fiecare are șeful ei: una este condusă de fostul consilier al edilului, iar cealaltă de cel care a condus Biroul de Locuințe din PMT.

În luna mai, edilul-șef anunța că încă nu are o echipă perfectă la Direcția de Patrimoniu și ca totul să se miște mai repede e nevoie de două direcții. Deci, de doi șefi.

A reușit să înființeze, fără tam-tam, Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse Est și Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse Vest. Numirile s-au făcut tot fără prea multă vâlvă, astfel că Florin Răvășilă, fostul consilier personal al primarului, este acum director în primărie. Exact așa cum se zvonea că se va întâmpla. Cel de-al doilea director de la Patrimoniu este Mihai Boncea, cel care a condus direcția cu titlu interimar, fost șef al Biroului de Locuințe din PMT.

„Am aprobat demult în consiliul local, dar nu am putut pune în practică decizia până nu am primit aviz de la ANFP. Cam de două săptămâni am făcut numirile. Am împărțit orașul în două. O direcție, cea de vest, este condusă de Mihai Boncea, iar cealaltă direcție, cea de est, de Florin Răvășilă”, ne-a dezvăluit Nicolae Robu.

Edilul-șef spune că așteaptă o mult mai mare eficiență, mai ales în ceea ce privește inventarierea patrimoniului. A început verificarea tuturor contractelor primăriei.

„Aștept o mult mai mare eficiență în primul rând a activității de inventariere a patrimoniului, de verificare a tuturor contractelor pe care le avem: de închiriere, de concesiune, îndeplinirea obligațiilor prevăzute în aceste contracte. Și, evident, organizarea de licitații acolo unde legea permite să fie organizate, pentru că eu consider anormal să mai existe – și sper să nu existe – situații în care anumite bunuri publice sunt folosite fără licitație. Nu știu cazuri, dar au fost. Sunt situații în care, din cauza unor litigii sau a altor motive, legea nu permite organizarea de licitații. Și atunci pui întrebarea: lași să folosească gratuit acel bun sau recurgi la o fișă de calcul? Noi am recurs la acele fișe de calcul, dar la ele trebuie să se recurgă numai în mod excepțional, în lipsa altui instrument, pentru că regula trebuie să fie licitație”, a explicat primarul.

Cele două structuri poartă numele Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse Est, respectiv Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse Vest, iar directori sunt Florin Răvășilă, respectiv Mihai Boncea, ambii cu titlu interimar, până la organizarea concursurilor pe post.

Deși sunt doi șefi, cele două structuri funcționează cu aceiași oameni de la vechea direcție, care au fost împărțiți și ei pe zone.

„I-am mobilizat la maximum, să se ocupe fiecare de tot ce înseamnă aspecte de patrimoniu. Sunt aceiași oameni deocamdată, dar vom mai face angajări. I-am împărțit în două. Nu știu câți sunt, nu sunt foarte mulți. Nu sunt destui, ne mai trebuie. Să vină oamenii la concurs, salariile sunt bune, dar este răspunderea mare, e adevărat, și de asta lumea nu se înghesuie”, a conchis Robu.

Articole pe aceeași temă:

De șase ani de când este primar, Nicolae Robu tot nu și-a găsit echipa perfectă în primărie, cu care să poată rezolva toate problemele orașului. Vrea să schimbe din nou organigrama și să împartă Direcția de Patrimoniu în două direcții: una pe estul orașului și alta pe vest. Edilul spune că încă nu e...
O direcție din Primăria Timișoara nu merge nicicum. Cel puțin în ochii primarului Nicolae Robu, care vrea o nouă reorganizare la fosta Direcție de Patrimoniu, numită acum Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse. Anunțul lui Robu vine la scurt timp după ce unul dintre consilierii lui personali s...
Florin Răvășilă, unul dintre cei patru consilieri personali ai primarului Nicolae Robu, este cel mai nou angajat al Primăriei Timișoara. Răvășilă a câștigat un concurs pe un post de consilier la Serviciul Școli Spitale, dar se zvonește că țintește o altă funcție. Concursul de angajare a fost unul...11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor