Timisoara fara gunoaie – Politia Locala sta de panda la rampele clandestine de deseuri

De A.S.
2Comentarii
Timisoara fara gunoaie – Politia Locala sta de panda la rampele clandestine de deseuri
© TION - Timisoara fara gunoaie – Politia Locala sta de panda la rampele clandestine de deseuri
Modul în care arată oraşul depinde, în bună măsură, şi de spiritul nostru civic, al celor care îl locuim. Poliţiştii locali au numărat, anul trecut, aproape 180 de rampe clandestine de gunoi în Timişoara. Au stat la pândă pentru a-i prinde pe cei aruncă deşeurile în plină stradă, pe spaţii verzi sau terenuri virane şi au aplicat câteva zeci de amenzi, dar spun că în general oamenii nu cooperează când sunt întrebaţi dacă au văzut ceva. Poliţia Locală se alătură campaniei „Timişoara fără gunoaie”, iniţiată de www.tion.ro.

Agenţii locali au stat la pândă de sute de ori şi au reuşit să aplice câteva zeci de amenzi în decursul anului 2013.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat anul trecut un număr de 901 pânde și supravegheri operative pentru depistarea celor care abandonează deșeuri pe domeniul public, fiind aplicate în urma acestora un număr de 75 sancțiuni contravenționale. Numărul rampelor clandestine de deşeuri identificate şi sesizate Direcţiei de Mediu pentru colectare şi transport este de 178. Numărul total de terenuri nesalubrizate și neîntreținute aflate în baza de date a Poliției Locale este de 149, pentru care, în cursul anului trecut au fost efectuate un număr de 288 verificări și reverificări. Numai în 2013 au fost identificate 43 de astfel de terenuri. Sancțiunile aplicate la acest capitol sunt în număr de 83″, spun reprezentanţii Biroului Comunicare, Relaţii cu Publicul şi Registratură al Poliţiei Locale Timişoara.

Autorităţile au constatat însă că de multe ori cetăţenii preferă să nu se implice atunci când sunt întrebaţi dacă au văzut, de exemplu, cine a depozitat mormane de gunoi la colţ de stradă… Agenţii s-au deplasat zilele trecute şi în zona Mircea cel Bătrân, după ce www.tion.ro a semnalat prezenţa unui deponeu ilegal acolo, în apropierea Liceului Alimentar, pentru a face verificări.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat verificări încercând identificarea celor care abandonează deșeuri. Cetățenii din zonă nu au putut furniza date referitoare la acest lucru, iar polițiștii locali au transmis Direcției de Mediu din cadrul Primăriei o solicitare de igienizare a locației”, afirmă reprezentanţii instituţiei. În cele din urmă, Retimul a rezolvat problema.

Poliţia Locală se alătură campaniei „Timişoara fără gunoaie”. Reprezentanţii instituţiei le reamintesc oamenilor că pot suna şi la dispeceratul lor, la 0256/ 968, sau la numărul de telefon 0256/ 246.112, pentru a semnala probleme ce țin de curățenia orașului.

„Poliția Locală a luat act de campania demarată la nivelul Timișoarei cu privire la depistarea locațiilor în care se abandonează deșeuri, precum și a celor care abandonează deșeuri și se implică verificând inclusiv locațiile semnalate de cetățeni către mass-media. De asemenea, în cazul în care timișorenii observă persoane care abandonează deșeuri pe domeniul public ne pot sesiza telefonic pentru a lua măsurile legale în cel mai scurt timp”, anunță reprezentanții Poliției Locale.

Dacă şi dumneavoastră vedeţi în drumul spre serviciu sau atunci când vă plimbați prin oraș depozite ilegale de gunoi, șantiere unde nu se respectă regulile ori mașini din care se aruncă saci cu moloz sau alte deșeuri în plină stradă fotografiaţi-le şi trimiteţi-ne pozele dumneavoastră pe adresa redactie@tion.ro sau pe Twitter folosind hashtag-ul #timisoarafaragunoaie. Noi le vom arăta tuturor şi împreună suntem siguri că vom reuşi să facem o Timişoară fără gunoaie.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor