Timisoara are de miercuri un Centru de Excelenta in domeniul fotbalului

De Marcel Hoster
Timisoara are de miercuri un Centru de Excelenta in domeniul fotbalului
© TION: Timisoara are de miercuri un Centru de Excelenta in domeniul fotbalului
În urma colaborării dintre Federaţia Română de Fotbal şi Primăria Timişoara, în oraşul de pe Bega s-au pus bazele unui Centru de Excelenţă în fotbal. Purtând numele de Tricolor 11, acesta va oferi un sistem de pregătire centralizată, de specialitate, pentru câteva zeci de tineri fotbalişti, provenind din zona Banatului şi nu numai. Investiţiile deja realizate sunt de sute de mii de euro.

Federaţia Română de Fotbal, Primăria Timişoara, Liceul cu Program Sportiv Banatul şi Universitatea Politehnica Timişoara şi-au dat mâna şi astfel a apărut Centrul de Excelenţă Tricolor 11. În cadrul unei ceremonii desfăşurate la liceul timişorean, la care au participat primarul Nicolae Robu, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi rectorul Universității Politehnica, Aurel Şerban, a fost prezentat întreg proiectul.

„Federaţia va asigura cheltuielile cu personalul, antrenori, medici, maseori, este vorba de 150.000 de euro pe an. Primăria se va ocupa cu cheltuielile administrative, de funcţionare şi transport, în jur de 100.000 de euro pe an. Deja la realizarea bazei s-au cheltuit 250.000 de euro. Sunt toţi bani ai FRF, dar şi de la forurile europene, noi nu primim bani de la buget”, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele FRF.

El a mai spus că Timişoara a fost aleasă pentru a găzdui unul dintre aceste centre de excelenţă din ţară pentru că din Timişul este județul din care provin cei mai mulţi selecţionaţi în naţională din 1924 încoace, dar şi pentru că aici s-au găsit partenerii pentru derularea proiectului, pentru ca acesta să poată funcţiona. Noul centru include şi două terenuri noi, cu gazon artificial, suprafeţele necesare fiind puse la dispoziţia centrului de către Universitatea Politehnica.

„Ani de zile la Naţionala României au fost furnizaţi sportivi care au trecut pe la acel centru de excelenţă denumit Luceafărul. Acum, la Timişoara avem un nou asemenea centru şi ne bucurăm că putem ajuta, să fim parteneri în acest proiect”, a declarat primarul Nicolae Robu.

De asemenea, Cosmin Contra, cunoscutul fotbalist timişorean, s-a declarat încântat de noul centru: „Eu sunt unul dintre cei care am jucat la Luceafărul, am trecut pe acolo. Nu ştiu dacă noul centru este mai bun sau nu, este ceva diferit. Eu sper să fie mai bun, vom vedea, cert este că avem nevoie de fotbalişti tineri şi buni”.

Problema finanţării sportului, din nou în atenţia primarului

Desigur, situaţia dramatică a sportului timişorean nu putea scăpa din discursul edilului şef. El a spus că cineva trebuie să-şi asume decizia distrugerii sportului timişorean.

„Situaţia este extrem de dificilă. S-a ajuns la limită, toate asocierile noastre şi ale Consiliului Județean Timiș au fost declarate nelegale de către Curtea de Conturi, chiar dacă am primit aviz de legalitate din partea juriştilor de la Prefectura Timiş. A fost chiar şi o hotărâre judecătorească în acest sens. Cineva trebuie să îşi asume dispariţia sportului timişorean. Aici nu vorbim numa de echipa de fotbal Poli, este vorba de sport în toate ramurile. Desigur, baschetul este în cea mai dificilă situaţie, este vorba de echipa care are în prezent Cupa României şi care se va închide. Dar vorbim de echipa de handbal care are în palmares titluri, cupe, de cea de rugby, numeroase alte cluburi. Cine îşi va asuma vina pentru dispariţia acestor echipe?”, a mai declarat Nicolae Robu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !