Timisenii construiesc mai mult in mediul rural

De M. Hoster
Timisenii construiesc mai mult in mediul rural
© TION - Timisenii construiesc mai mult in mediul rural
Plecarea oamenilor dinspre oraşe spre mediul rural continuă în Timiş. Tendinţa este una normală, atât timp cât terenurile din Timişoara, principala piaţă imobiliară din judeţ, sunt extrem de limitate. Numărul caselor ridicate în oraş este mic, la fel şi investiţiile în blocuri mari au fost oprite din cauza crizei.


Datele oficiale arată că în Timiş, într-un trimestru, s-au finalizat 556 de noi locuinţe. Iar dintre acestea 163 sunt în mediul urban, iar 393 în cel rural. Tendinţa de a ridica la sat mai multe case decât în mediul urban este una constantă în ultimii ani. Acolo mai sunt disponibile parcele pentru construcţii, ceea ce nu prea se întâmplă la oraş, iar atunci când există în mediul urban, preţurile acestora sunt destul de mari.

La capitolul surprize statistice putem vorbi despre emiterea în luna decembrie a anului trecut, ultima analizată, a unui număr mai mare de autorizaţii de construcţie în Arad decât în Timiş: 191 faţă de 148.

La nivel de regiune au fost finalizate în ultima perioadă a anului trecut mai puţine locuinţe decât în 2012. Dacă în ultimul trimestru al anului 2013 au fost livrate 1.047 de locuinţe noi, în 2012 numărul acestora era de 1.108. Deci, o scădere de 61 de unităţi locative. Vestul se menţine pe poziţii codaşe în ceea ce priveşte procentul de noi locuinţe livrate din totalul României. Totuşi, regiunea a reuşit să părăsească ultimul loc al clasamentului, deţinut în 2012, rămânând pe penultimul loc, cu 7,8 procente din totalul locuinţelor noi finalizate la nivel naţional.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor