Telenovela cu sediul PSD. Primarul vrea sa-i intrebe pe timisoreni cat sa ceara chirie social-democratilor pentru cladire

De Roxana Deaconescu
28Comentarii
Telenovela cu sediul PSD. Primarul vrea sa-i intrebe pe timisoreni cat sa ceara chirie social-democratilor pentru cladire
© Foto: Tion
Primarul Timișoarei i-a uimit, marți, pe consilierii locali, dar și pe timișorenii care au luat parte la ședința de consiliu de la primărie sau au urmărit-o online. El a cerut dezbatere publică pentru un proiect de hotărâre, în condițiile în care a militat tot timpul împotriva dezbaterilor publice, ba chiar a cerut legalizarea dezbaterilor de pe Facebook. Nicolae Robu vrea să-i întrebe pe timișoreni cât să le ceară chirie social-democraților pentru sediul de pe malul Begăi.

Contractul încheiat între primărie și PSD Timiș pentru clădirea de peste 1.100 de metri pătrați de pe Splaiul Tudor Vladimirescu a expirat deja, iar consilierii locali ar fi trebuit să voteze prelungirea acestuia. Proiectul ar fi trebuit să fie pe ordinea de zi a ședinței de consiliu de marți, dar nu a mai ajuns, în urma unei decizii luate de primarul Timișoarei cu două ore înainte de întâlnire.

În urmă cu o lună, edilul-șef și-a dat seama că suma achitată de social-democrați pentru folosirea sediului este mai mică decât restul pieței. Primăria are o Comisie de negociere cu terții care se ocupă de astfel de situații.

În ședința de consiliu local de marți, primarul Nicolae Robu a invocat necesitatea organizării unei dezbateri publice.

„Legea spune asta, prelungirea contractelor de închiriere a spațiilor se poate face cu aprobare în CL, după dezbatere publică. Este singurul motiv pentru care a fost retras proiectul de pe ordinea de zi”, explicat acesta.

Social-democrații au precizat că acesta este singurul caz în care se cere dezbatere publică. Contractul cu ALDE a fost prelungit tot prin hotărâre de consiliu local, a atras atenția Gabriela Popovici, consilier local PSD.

„Eu nu știu să se fi făcut așa ceva (n.r. prelungire în cazul ALDE). Mi s-a semnalat că legea prevede expres că trebuie organizată dezbatere publică. Să mi se aducă legea și citim din lege. Eu nu procedez discreționar, respect regulile jocului. Poate fi prelungit cu acordul părților, după o dezbatere publică. Este o clauză limpede care spune cum se procedez. Poate o să constatăm că nu avem ce prelungi (…) Dacă am constatat că este expirat contractul, depuneți o cerere și o să vedem unde vă dăm spațiu”, a replicat Robu.

Contractul a ajuns în mâinile social-democraților, iar președintele de ședință, Luminița Țundrea, a început să citească din el.

„Chiria va putea fi modificată pe durata contractului, după o dezbatere publică. Este vorba despre modificarea chiriei, nu despre prelungirea contractului. Este o chestiune care nu obligă la dezbatere publică”, a spus aceasta.

Primarul Nicolae Robu a pierdut și el câteva zeci de secunde să citească proiectul de hotărâre și a concluzionat că, totuși, ar fi bine să îi întrebe pe timișoreni.

„Vom organiza o dezbatere publică și, la viitorul plen, vom propune prelungirea contractului. Trebuie să analizăm chiria”, a spus edilul.

Clădirea despre care vorbim, de pe Splaiul Tudor Vladimirescu, are peste 1.100 de metri pătrați și a fost evaluată, în septembrie 2013, la mai puțin de 100.000 de euro. PSD ar fi vrut să o cumpere atunci de la primărie, însă nu a reușit. S-a făcut apoi o reevaluare, iar prețul clădirii a crescut de șapte ori, ajungând la 720.000 de euro, moment în care social-democrații au renunțat la planul de a o mai cumpăra. Chiria lunară plătită acum de PSD este de 1.463 lei.

Din Comisia de negociere cu terții formată la nivelul primăriei fac parte viceprimarul Dan Diaconu (înlocuitor Robert Kristof), Mihai Boncea – șef Birou Locuințe (înlocuitor Călin Pârva), Caius Șuli – șef Serviciu Juridic (înlocuitor Alin Stoica), Steliana Stanciu – șef serviciu Direcția Economică (înlocuitor Slavița Dubleș), Sorin Ciurariu – director Direcția Urbanism și Dezvoltare Urbană, Simona Drăgoi – secretar primărie (înlocuitor Gabriela Mohuț), Ștefan Sandu – consilier local, Luminița Țundrea – consilier local, Alin Nicușor Sîrbu – consilier local. Secretar al comisiei este Simona Bălan, iar înlocuitorul secretarului este Manuela Muler.

Articole pe aceeași temă

Noi discutii despre chiria pe care PSD Timis o plateste pentru sediul din Timisoara28Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor