Syneto: Inovatie „made in Romania”

Reactualizat la:
Syneto: Inovatie „made in Romania”
© foto: Syneto
Inovația nu vine doar de peste oceane. Sau din hub-urile tehnologice din marile metropole europene. Cu puțină voință și curiozitate, se pot crea oriunde produse inovatoare care să își pună amprenta pe piața globală.
 Este și cazul infrastructurilor IT de nouă generație create de către Syneto, companie timișoreană care și-a asumat misiunea de a oferi companiilor mici și mijlocii prima soluție IT de nivelul celor „enterprise”, adaptată nevoilor specifice IMM-urilor din punct de vedere al simplității, vitezei și siguranței.

În prezent, produsele Syneto sunt comercializate în întreaga lume prin intermediul unei rețele de parteneri din Europa și SUA. Printre clienții Syneto se numără organizații diverse, precum Forțele Aeriene din Italia, filiala italiană a companiei LG sau companii ce operează vase comerciale în Marea Mediterană.

Simplitate, eficiență și siguranță

Produsele Syneto acoperă toate nevoile IT ale IMM-urilor: sunt ușor de folosit, eficiente și oferă o protecție completă a datelor.
 Acestea au fost dezvoltate ca produse „plug and play”, ușor accesibile specialiștilor IT. Soluțiile Syneto ușurează munca acestora, ajutându-i să monitorizeze, dar și să recupereze datele companiei în orice situație (eroare umană, atac ransomware etc.)

Oameni și tehnologii

Syneto este una dintre puținele companii care dezvoltă un produs IT complet: o infrastructură IT complexă dar complet unificată, formată din elemente hardware și software.
SynetoOS, sistem de operare propriu, a fost dezvoltat de către echipa locală. Acesta este primul sistem de operare din lume creat în mod specific pentru infrastructuri hiperconvergente cu capacitate de „Disaster Recovery” încorporată, menit să simplifice, eficientizeze și protejeze operațiunile IT din IMM-uri. SynetoOS inovează tocmai prin simplificarea operațiunilor IT și prin accelerarea recuperării datelor în cazul unui incident (eroare umană, malware etc.). Repornirea completă a întregii infrastructuri este posibilă în doar 15 minute, în loc de 8 ore, ca și în cazul infrastructurilor tradiționale.
În munca Syneto un rol important este jucat atât de tehnologiile folosite (tehnologii „cloud”, management de mașini virtuale, dezvoltarea de software de backup și recovery etc.), cât și de echipa din spatele proiectului. Ideile inovatoare și experiența fiecărui membru sunt importante în cadrul echipei și fac posibilă dezvoltarea continuă a produsului. Deși e o muncă provocatoare, oferă acel work-life balance de care are nevoie o echipă motivată.

Produse și oameni „agile”

Metodologia Syneto este „agile”. Acest lucru permite echipei să se adapteze rapid la schimbările din piață, dar și să se dezvolte. Fiind una dintre singurele companii ce dezvoltă produse IT proprii în zona de vest a țării, Syneto oferă un mediu de lucru unic pentru toate departamentele implicate în operațiuni (customer support, software/QA engineering, UX design, marketing, accounting, operations), dar și accesul la tehnologii noi pentru echipa implicată direct în dezvoltarea produsului, dorind să creeze o adevărată echipă de profesioniști în domeniu.

(998845)
Regulament de plasare a anunturilor