Sute de medici din Timis – la protestul de la Bucuresti

De Valentin Rusu
Sute de medici din Timis – la protestul de la Bucuresti
Medicii din Timişoara nu s-au lăsat mai prejos şi s-au dus să protesteze cu confraţii lor din sănătate, la Bucureşti, în 2 noiembrie. Au făcut acest lucru în faţa Guvernului României, alături de alte mii de medici veniţi din întreaga ţară.

Sute de medici din Timiş şi-au cerut drepturile la Bucureşti. Şi îşi cer aceste drepturi de luni bune, dar nu au “reuşit” decât să se trezească cu o rectificare negativă la bugetul Sănătăţii – 54 de milioane de lei. Vineri, 1 noiembrie, cu prilejul Adunării Generale a Colegilor Medicilor din România, 508 doctori, din 512, au votat pentru grevă generală în sistemul de sănătate, dacă nu vor fi respectate revendicările medicilor.

„Ministrul Sănătăţii a fost prezent la adunarea generală, dar a vorbit cu totul altceva faţă de ceea ce am cerut noi. Nu a dat răspuns solicitărilor medicilor”, a declarat dr. Olimpia Oprea, preşedintele sindicatului Materna Timişoara.

Lista revendicărilor conţine şase solicitări majore, respectiv alocarea a minumum 6% din PIB pentru Sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege specifică sistemului de sănătate în care proiectul privind performanţa să reprezinte un capitol, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi.

Susţin aceste revendicări reprezentanţii Coaliţiei profesioniştilor: Colegiul Medicilor Dentişti, ai Colegiului Psihologilor, Colegiul Farmaciştilor, Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în sistemul sanitar din România, Federaţia SANITAS, Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România, Societatea Medicilor din Colectivitatile de Copii Tineri şi Asociaţia Medicilor Rezidenţi din România.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor