Sute de locuri neocupate la liceele slab cotate din Timis

De Marcela Sferlea
Liceele slab cotate din Timisoara au ramas cu multe locuri libere
Liceele slab cotate din Timisoara au ramas cu multe locuri libere
Repartizarea elevilor la liceele din Timişoara s-a încheiat. În vreme ce liceele cu promovabilitate mare la examenul de bacalaureat au toate locurile ocupate cele cu promovobilitatea mică au zeci şi chiar sute de locuri libere. Colegiul Tehnic Regele Ferdinand I din Timişoara a rămas cu aproximativ jumătate din locuri neocupate.

Inspectoratul Şcolar Timiş pune elevilor la dispoziţie peste 7000 de locuri pentru elevii din clasa a IX-a la învăţământul de zi. După prima repartizare computerizată, mai bine de 600 de locuri au rămas libere. “Cele mai multe locuri rămas la Colegiul Tehnic Regele Ferdinand I. În acest liceu au fost puse la dispoziţie aproximativ 240 de locuri din care peste 117 au rămas neocupate”, a spus inspectorul şcolar de specialitate-matematică, Zeno Blajovan.

În topul liceelor cu cele mai multe locuri neocupate se mai numără şi alte licee cu promovabililtate mică la examenul de bacalaureat, Grupul Şcolar Industrial Auto, Grupul Şcolar Electrotimiş, dar și Grupul Școlar Agricol “Iulian Dracea” din Timişoara. “E prematur să ne necajim. Până la urmă se vor ocupa. O să mai vină cei care sunt repetenți. Noi lucrăm cu toată lumea,” ne-a spus directorul Grupului Școlar Agricol din Timișoara Petru Unguraș.

“Dacă nu se fac clasele nu avem ore pentru disciplină. Profesorii din şcolile unde nu se fac clasele vor trebui să meargă în alte şcoli să îşi completeze norma”, ne-a spus inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu.

Locuri libere au rămas şi la şcolile vocaţionale, unde din cele peste 500 de locuri puse la dispoziţie aproximativ 50 au rămas libere. Cele mai multe care au rămas libere sunt la Liceul Teologic Romano-Catolic din Timişoara, 20 de locuri.

Printre liceele care sunt ocupate în proporţie de 100% aminitim Liceul Grigore Moisil, Colegiu Enomomic FS Niti, Liceul Teoretic William Shakespeare, Liceul Teoretic J. L. Calderon, licee cu promovabilitate mare la examenul de bacalaureat.

“La noi concurenţa a fost mare. Am avut 3 copii pe un loc. Acum avem 150 de elevi în clasa a IX-a. Mă aşteptam să se ocupe pentru că noi am făcut cursuri de limba franceze, spaniolă şi italiană cu câteva luni înainte.”, ne-a spus directoarea liceului Teoretic J.L. Calderon Luana Tănase.

Elevii trebuie să îşi depună dosarele în unităţile de învăţământ repartizaţi în perioada 15-25 iulie, în caz contrar îşi vor pierde locul la liceu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !